Hrabra LolanajnovijeNaslovna vijest

Žena koju je oteo serijski ubica danas dijeli savjete o sigurnosti na TikToku!

Kara Robinson Chamberlain je žena koju je oteo serijski ubica kada je imala 15 godina.

Piše: Redakcija

BoredPanda

Na svu sreću, uspjela je pobjeći i danas svoje iskustvo dijeli sa svojim brajnim pratiocima na TikToku, zajedno sa savjetima o sigurnosti.

U junu 2002. godine Kara je zalivala cvijeće u dvorištu svoje drugarice, dok se ona tuširala. U jednom trenutku, čovjeka koga nije poznavala povukao je na prilaz i pitao je da li bi joj mogao dati neke časopise. Malo poslije toga, prislonio joj je pištolj na vrat i natjerao je da uđe u automobil.

Stranac je natjerao Karu da uđe u plastični kontejner koji se nalazio na zadnjem sjedištu automobila, zavezao joj ruke i zglobove, a nakon toga je odveo u njegv stan gdje je držao 18 sati gdje ju seksualno zlostavljao više puta.  Kasnije se ispostavilo da je riječ o serijskom ubici Richardu Evonitzu.

Kara je imala plan da skupi što više informacija o svom otmičaru kao i lokaciji na kojoj je držao.

„Pokušala sam da pročitam njegov email, gledala sam u magnete na njegovom frižideru, znala sam ko je njegov doktor, znala sam ko je njegov stomatolog“, rekla je Kara u intervjuu koji je dala 2018. godine za Crime Watch Daily.

@kararobinsonchamberlain

What does a #traumaticexperience do to your #health & do I have PTSD #edutok #learnontiktok #mentalhealthmatters #bestrong #relax #storytime #metime

♬ original sound – Kara Chamberlain

Sljedeće jutro, dok je otmičar spavao, Kara je uspjela pobjeći, istrčala je na ulicu i zaustavila prvi automobil te zamolila da je odvezu u lokalnu policijsku stanicu.

Otmičar je izvršio samoubistvo nakon što ga je policija opkolila u njegovom stanu, a kasnije se ispostavilo da je on odgovoran za smrt tri maloljetne djevojčice.

Ljeto nakon otmice, Kara je počela raditi u kancelariji šerifa na administrativnim poslovma kao i DNK laboratoriji, gdje je ostala sve do kraja školovanja.  Kasnije je upisala policijsku akademiju, a danas se uglavnom bavi slučajevima otmica, seksualnog zlostavljanja kao i zlostavljanja djece.

Na svom TikTok profilu Kara često odgovara na pitanja koja joj postavljaju njeni pratioci,  a vezana su za sigurnost.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije