najnovijePraktična LolaŽivot

Uvijek ću iskoristiti trenutak da zagrlim svoje tijelo. Tijelo sam kojim sam većinu života vodila bitku!

Poziranje je definitivno faktor koji doprinosi većini slika koje vidimo na društvenim mrežama, ali kada je riječ o mišićima, tjelesna kompozicija naglašava takve poze.

Prevela: Sara Desančić Redakcija

Kada gradite mišiće, posebno gornji dio tijela poput leđa i ramena ili donji dio poput nogu i gluteusa, u stanju ste da stvorite iluziju užeg struka i to posebno u određenim pozama.

Bez obzira na težinu koja sam imala, genetski mi je struk uvijek bio uži. Međutim, tokom 5 godina koliko dižem tegove, izgradila sam mišiće na gornjem i donjem dijelu tijela, dodatno akcentujući struk.

Mišiće koje sam izgradila nisu toliko očigledni kada sam opuštena, ali kada poziram angažujem mišiće i oni izgledaju istaknutiji. Ne poziram samo napinjanjem mišića na leđima, već to radim i sa donjim dijelom tijela.

Nakon što sam godine svog života provela upoređujući svoje tijelo sa drugim ženama i izbjegavajući da me fotografišu, sad ću uvijek iskoristiti trenutak da zagrlim svoje tijelo- tijelo sa kojim sam većinu svog života bila u ratu.

Foto: unsplash

Vremenom sam shvatila da su slike sa kojim sam se upoređivala vjerovatno slike žena koje su radile potpuno iste stvari. Žene koje su se možda suočavale sa sličnim bitkama koje sam ja vodila zbog njihovih tijela, žene koje su nakon duge borbe prihvatile svoje tijelo.

Bez obzira na to kako mi doživljavamo nekoga, mi zaista nemamo predstavu o putovanjima koje su ona možda prošle sa svojim tijelima. Nikada nećemo saznati borbe sa kojima su se suočile gledajući jednu sliku.

Samopouzdanje koje druge žene imaju u sebi ne ograničava samopouzdanje koje ti možeš imati, to je samo tvoje!

Svi smo mi nevjerovatno jedinstveni i svi imamo osobine zbog kojih nam se drugi ljudi dive, čak i ako ih sami još uvijek ne prepoznajemo!

Uvijek se fokusirajte na sebe, jer ste vi jedino poređenje koje biste ikad trebali napraviti!

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije