knjiga
najnovijeRadoznala Lola

Evo koje knjige su najpopularnije među školarcima

Želite da svoje dete obradujete novom knjigom na poklon, međutim niste sigurni kakvo bi to štivo moglo da bude?

Priredila: Srbijanka Stanković

Već duže vreme razmišljate i raspitujete se o tome koje su trenutno najpopularnije knjige za decu na tržištu kako biste imali ideju šta je ono što uopšte tražite?

Ne biste voleli da kupite nešto što će samo da skuplja prašinu na polici i da predstavlja netaknut ukras u sobi deteta, već zaista želite da to bude nešto što će da ostavi veliki utisak na njega i da obogati njegov fond reči, da mu proširi vidike i rasplamsa bujnu maštu.

Ukoliko još uvek nemate ideju kakva knjiga bi obradovala vašeg malog školarca, evo koje su to najpopularnije dečje knjige koje će vaše dete sigurno obožavati i koje će biti pravi pogodak za poklon kojim nameravate da ga iznenadite!

#1 Slikopedija – zanimljiva enciklopedija svega i svačega

Trenutno jedna od najpopularnijih i najprodavanijih knjiga za decu jeste čuvena slikopedija koja, u kratkim crtama, predstavlja enciklopediju svega i svačega. U pitanju je knjiga koja sadrži veliki broj informacija o najrazličitijim pojavama i pojmova koje su fenomenalno ilustrovane i naslikane.

U njoj su prikazane i objašnjene fenomenalne činjenice u mnogim sferama kao što su istorija, nauka, sport, hrana, jezici, priroda, kultura, kao i mnogi drugi običaji i hobiji koji deci mogu da budu veoma interesantni.

deca-čitaju-knjige

Foto: Unsplash.com

Pored toga što je idealna za decu školskog uzrasta, ova autentična enciklopedija raznih stvari može biti jako zanimljiva i starijima koji žele da unaprede svoja znanja i da se podsete zaboravljenih činjenica. Zanimljivo je da su redaktori izdanja na srpskom jeziku uglavnom stručnjaci i i profesori sa raznih univerziteta.

#2 Hari Poter – knjige koje nikada ne izlaze iz mode

Prošlo je više od dve decenije od kako je prvi deo Hari Potera ugledao svetlost dana i stekao planetarnu slavu. Svaki sledeći tom Hari Potera je bio popularniji od ovog prethodnog i stekao ogroman broj fanova.

Dan-danas, knjige o ovom neobičnom čarobnjaku se masovno čitaju i prodaju širom sveta, bez obzira što su jako davno bile aktuelne. Zahvaljujući fenomenalnom stilu pisanja čuvene spisateljice Džoan Rouling i odličnoj radnji koja nijedno dete neće ostaviti ravnodušnim, ove knjige su postale omiljene kod mnoge dece.

#3 Mali princ – izuzetan klasik za sva vremena

Mali princ je jedna od najboljih knjiga ikada napisanih koja govori o najvećim vrednostima bez kojih čovek ne može da živi. Iako se smatra da je u pitanju dečja knjiga, ovo štivo je namenjeno svim uzrastima zbog predivne priče kojoj se mnogi vraćaju.

Ova knjiga je prepuna važnih, životnih lekcija koja pruža mudrosti o saosećanju, prijateljstvu, ljubavi i smehu. Mali princ je oda detinjstvu, maštanju i neminovnosti odrastanja koje svako dete čeka kad-tad. Odlična je za svu onu decu koja vole da maštaju.

#4 Knjiga o umetnosti za decu – za sve male umetnike

Ukoliko vaše dete ima afiniteta prema umetnosti, onda je Knjiga o umetnosti za decu je idealan izbor. Govori o 30 dela najpoznatijih slikara iz raznih umetničkih pravaca.

Pored toga ona pruža mnogo interesantnih informacija, koje govore o tome kako se crtaju osećanja, kakva je zapravo tajna čuvene Mona Lize, zašto je jedan umetnik napravio ogromnu skulpturu od više od 70 000 raznovrsnih biljaka, itd.

Idealna je za sticanje znanja iz umetnosti i navodi svoje čitaoce da opažaju detalje i sve raznolikosti u slikarstvu, fotografiji i ostalim vidovima umetnosti, kako bi je bliže razumeli i više cenili.

Svaka knjiga za decu može biti zlata vredna

Bez obzira na to koju knjigu da odaberete za vaše dete, svaka može biti zlata vredna jer će obogatiti njegov fond reči, razviti kreativnost i proširiti vidike. Nabavite onu za koju ste sigurni da će vaše dete voleti i u kojoj će maksimalno uživati!

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije