FantastičnoZabavna Lola

Slike majke i beba kakve još niste vidjeli!

Jedan azil za pse je odlučio da oda poštu svom trudnom pit bulu fotkanjem (buduće) majke a onda i beba i rezultati su jednostavno predivni.

Prevela: Saša Leper

Meredith Cash / Insider

Pronalaženje novog doma za psa lutalicu je ponekad izuzetno zahtijevan poduhvat. Ali pronalaženje doma za lutalicu pit bula – i to još u poodmakloj trudnoći – je praktično nemoguća misija.

Mamu Pikls – dvogodišnjeg pit bula sa karamel i bijelim krznom, zlatno-smeđim očima i vrlo punim trbuhom – su napustili njeni prethodni vlasnici pa je završila u azilu Pits i Gigls (čije ime inače znači Pitovi i kikotanje) u Šarloti u Sjevernoj Karolini.

Volonteri u prihvatilištu, uključujući i fotografkinju Loren Kastin Sajks, su se zaljubili u razigrani duh Mame Pikls i odlučili da bi ona bila savršena za fotkanje mame psa. Kastin Sajks je uspjela da uhvati neke zaista predivne fotke ovog ćuke, uključujući i nekolicinu s njenih osam kučića.

Fotke su, bez ikakvog iznenađenja, vrlo brzo postale popularne na internetu.

Azil Pits i Gigls su se specijalizovali za pomoć trudnim psima beskućnicima tokom donošenja kučića na svijet i njihovih prvih nekoliko mjeseci majčinstva, a Mama Pikls je ovdje prebačena iz drugog azila koji se nije mogao adekvatno brinuti o njoj. Kao što i samo ime ove organizacije ukazuje, prevashodno rade sa pit bulima i njihovim mješancima.

Kastin Sajks je izjavila da je Mama Pikls našla savršenu ravnotežu između žestokog i prijateljskog stava, te je jednog trenutka savršeno pozirala, a drugog se saplitala o svoj veliki trudni stomak.

 

„Trebalo je mnogo ruku i tona slatkiša kako bi se ona uspjela fokusirati na iskazivanje svoje unutrašnje boginje!“, rekla je Kastin Sajks, te opisala Mamu Pikls istovremeno i kao kraljicu moćne pozne ali i jednog od najnespretnijih i najblesavijih pit bula koje je vidjela. „Bila je sjajna i zaista se moglo primjetiti koliko uživa u pažnji. Po tome je tipičan pit bul – sve će uraditi samo da je pohvalite i mazite!“

Leglo Mame Pikls broji osam kučića i sve su ženke. Nakon što su i one stigle na svijet, jedini logični idući korak je bio da se čitava ova banda skupi za grupno fotkanje.

„Ti psi su prosto nevjerovatno posebni“, kaže Kastin Sajks. „Već su prošli toliko toga i njihov put je vrlo težak. Sama prilika da to podijelim sa ljudima i pomognem im da pronađu svoj dom je nevjerovatan osjećaj.“

Kastin Sajks takođe napominje da pored brige o trudnim psima i novorođenim kučićima, Pits i Gigls takođe „konstantno edukuje javnost o odgovornim praksama sterilisanja pasa“.

„Svako to usvajanje dodaje toliko mnogo jednoj porodici“, rekla je. „I apsolutno je sigurno da su svi oni sterilisani. Ne mogu dovoljno nahvaliti ovu organizaciju. Toliko sa uzbuđena što mogu i dalje da fotkam ove nevjerovatne mame i njihove bebe i tako im pomognem da pronađu svoj dom.“

 

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije