DogađajiLjudinajnovijePreduzetništvoSponzorisano

Projekt „100 najvećih u BiH“ dm prvi po prihodu u svojoj djelatnosti

Među najuspješnijim privrednim subjektima naše zemlje, kompanija dm drogerie markt se i ove godine pozicionirala kao prvoplasirana kompanija po ostvarenom prihodu u svojoj djelatnosti za 2019. godinu, koji iznosi 171,832,898 KM.

Redakcija

Sarajevo, 1.10.2019. – Na 33. po redu izboru „100 najvećih u BiH“, projektu kojeg tradicionalno organizuju Poslovne novine u suorganizaciji sa Vanjskotrgovinskom komorom (VTK) BiH i bonitetnom agencijom LRC Sarajevo, kompaniji dm drogerie markt BiH dodijeljeno je priznanje „100 najvećih u BiH” za prvo mjesto u djelatnosti Trgovina na malo kozmetičkim i toaletnim proizvodima u specijaliziranim prodavnicama.

 „U vrijeme kada se svjetska ekonomija bori sa posljedicama pandemije koronavirusa,  promovisanje uspješnih kompanija koje počivaju na transparentom radu i stimulišu domaće tržište je od velikog značaja.

Ovogodišnji izbor je uspio ponovo staviti privredu u fokus, a mi ćemo se, ponosni što smo ponovo prepoznati kao uspješni generatori biznisa, i dalje truditi da svojim radom unapređujemo poslovnu klimu u BiH”, izjavila je Kristina Ćosić, članica Uprave dm-a.

Ukupno, ove godine, analizirano je 34.516 kompanija iz Federacije BiH, Republike Srpske i Brčko distrikta, koje su u roku predale svoje završne račune nadležnim entitetskim agencijama.

Od ovog broja, 764 velikih, srednjih i malih kompanija je pronašlo mjesto na rang-listama 100 najvećih u BiH, i to po prihodu, dobiti, izvozu. Sve zajedno, rangirane kompanije, ostvarile su 30,764 milijarde KM prihoda u protekloj godini.

Više informacija o dm drogerie markt d.o.o.

dm je na bosanskohercegovačkom tržištu prisutan od juna 2006. kada je otvorena prva dm prodavnica u sarajevskom naselju Dobrinja. Za 14 godina dm se pozicionirao kao vodeća kompanija u kategoriji drogerija sa 768 zaposlenika i 78 prodavnica u 44 grada te distribucijskim centrom u Sarajevu.

U poslovnoj godini 2018/19. dm je u Bosni i Hercegovini ostvario promet od 188,2 miliona KM. Asortiman dm-a obuhvata preko 14.000 proizvoda etabliranih svjetskih i domaćih proizvođača.

Među dm robne marke spadaju Balea, alverde, Mivolis, trend IT UP, Denkmit, babylove, dmBio i mnoge druge.

U cjelokupnom asortimanu posebno mjesto zauzimaju organska hrana, prirodna kozmetika i ekološki prihvatljivi proizvodi.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije