KulturaLjudiMjestanajnovijePojaveZabavna Lola

Forbes objavio listu najplaćenijih glumica 2020.

Forbes je objavio listu najplaćenijih glumica u 2020. godini, a na ovoj je listi puno televizijskih i filmskih zvijezda.

Redakcija

ultra.ba

Sofia Vergara iz serije Moderna porodica na vrhu je nove liste najbolje plaćenih svjetskih glumica sa 43 miliona dolara, a TV zvijezda predvodi zaradu na malim ekranima koja je zasjenila one u filmskom poslu.

Holivudska veteranka Angelina Jolie (35 miliona dolara) i Gal Gadot (31 milion dolara) nalaze se na drugom i trećem mjestu na listi.

Foto: OHN SHEARER/ GETTY IMAGES

Većina američkih kina zatvorena su od kraja marta, što je dovelo do toga da veliki studiji odgađaju izdanja s velikim budžetom, uključujući Black Widow i Wonder woman1984.

Budući da mnoge filmske zvijezde zarađuju velike bonuse na osnovu kino performansa, nedostatak novih kino izdanja oslobodio je mjesto na vrhu liste za TV ikone poput Vergare, Ellen Pompeo i Elisabeth Moss koje su unovčile unosne plate od tradicionalnih televizijskih usluga i usluga streaminga, gdje se glavnina plaća unaprijed. Još jedna TV zvijezda, Viola Davis po prvi put se našla na listi.

Foto: STEVE GRANITZ/WIREIMAGE/GETTY IMAGES

Sveukupno, deset najplaćenijih glumica u 12 mjeseci zaradile su ukupno 254 miliona dolara, što je 20% manje u odnosu na prošlu godinu. Sve osim dvije – Angelina Jolie i Emily Blunt, veći dio zarade ostvarile su od televizije i streaminga. Oni koji su većinu novca zaradili od tradicionalnih filmova ove su godine zaradili ukupno 58 miliona dolara, u odnosu na 136,5 miliona u 2019. godini.

LARS NIKI/GETTY IMAGES

Scarlett Johansson, koja se našla na vrhu prošlogodišnje liste sa zaradom od 56 miliona dolara, nije ni među prvih deset. Prošle godine zaradila je oko 35 miliona dolara za ulogu Marvelove Crne udovice u Avengers: Endgame. Sljedeće godine trebao bi joj pomoći njen udio u profitu od nastavka Crne udovice koji je  odgođen zbog pandemije. Ali ove godine zarada joj je manja za više od 40 miliona dolara, što je u potpunosti izostavlja s liste.

Iako se Hollywood možda približava ravnopravnosti polova, još uvijek postoje razlike u platama. Deset najbolje plaćenih muških glumaca prikupilo je ove godine 545,5 miliona dolara, gotovo dvostruko više od njihovih vršnjakinja.

Top 10 lista najplaćenijih glumica 2020. godine: 

1. Sofia Vergara: 43 miliona dolara
2. Angelina Jolie: 35,5 miliona dolara
3. Gal Gadot: 31,5 miliona dolara
4. Melissa McCarthy: 25 miliona dolara
5. Meryl Streep: 24 miliona dolara
6. Emily Blunt: 22,5 miliona dolara
7. Nicole Kidman: 22 miliona dolara
8. Ellen Pompeo: 19 miliona dolara
9. Elisabeth Moss: 16 miliona dolara
10. Viola Davis: 15,5 miliona dolara

Preuzeto sa: ultra.ba

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije