mamina-beležnica
Lole iz komšilukanajnovijeNaslovna vijestO ljudima

Mamina beležnica – Šta ne menjaš, to biraš

Lola otvori Instagram i tamo je sačeka otvorena Mamina beležnica.

Razgovarala: Srbijanka Stanković

Poput knjige iskrenosti, snage, srčanosti i hrabrosti, Jovana Jeličić razoružava svojom energijom i osmehom. Razgovarali smo sa ženom koja svakodnevno inspiriše i pokreće ono nešto čudesno u svakom od nas. Ona stvara čuda, dok svesno pleše sa svim izazovima roditeljstva i života uopšte u modernom svetu.

Kao neko ko veruje u pretvaranje nemogućeg u moguće, Jovana beleži i pokazuje kako se uprkos svim težinama ovog sveta hrabro korača kroz život.

Lola: Kako je nastala Mamina beležnica?

Mamina beležnica nastala je tako što je jedan muškarac “operisan” od društvenih mreža, knjigoljubac, rekao svojoj supruzi da vreme koje potroši na praćenje tuđeg sadržaja na mrežama utroši na kreiranje svog i vidi šta će se desiti. Poslušala ga je. I eto. Tako je nastala Mamina beležnica. Jednog jesenjeg popodneva, uz miris kafe I vanilica, I pogled koji je govorio: “TOLIKO VERUJEM U TEBE!”

mamina-beležnica

Foto: Mamina beležnica, Instagram

Lola: Koje su to najvažnije stvari koje veruješ da svaka mama mora zabeležiti?

Na svakoj stranici mamine beležnice mora da piše: DIŠI! SJAJNA SI! OVO ZAISTA RADIŠ FENOMENALNO!

Lola: Šta smatraš najvećim izazovima modernog roditeljstva?

Zahvalna sam na tome što odgajam dete u moderno doba zbog mnogih prednosti. Naravno, izazovi su na svakom koraku. Trenutno, najveći izazov je vreme. Trudim se da vreme koje ne provodim na radnom mestu što kvalitetnije provedem sa svojim sinom. Taj izazov sam prihvatila kao najvažniji za savladati i svakodnevno ga uspešno savladavam.

mamina-beležnica

Foto: Mamina beležnica, Instagram

Lola: Za sebe kažeš da si jaka žena jer si rasla uz snažnu majku. Šta je to što jednu ženu čini snažnom? Da li postoji neki univerzalni obrazac ili kalup koji to može da opiše ili je tajna upravo u jedinstvenosti?

Svako ima svoj ugao posmatranja snage određene osobe. Gledajući snažnu Snežanu shvatila sam da žena može baš, ali baš sve što zamisli. Smatram da jačina ne može da se stavi u kalup. Da jake žene nisu za kalupe. One štrče. Ne možeš da ih definišeš. Možeš samo da osetiš njihovu snagu i da iz nje nešto naučiš.

Lola: Kako se stvaraju čuda u današnjem svetu koji najviše čuda treba? Kako čuda stvaraš ti?

Stvaram ih pred spavanje. Zamislim ih. Vidim. Osetim miris. Potpuno se unesem u trenutak.  Već sledećeg jutra zapišem šta sve moram da uradim da bih stigla do svojih čuda. Kao I za sva čuda nema logičnog objašnjenja. Samo uhvati trenutak. Ne plaši se. I stvaraj. Jedno moje čudo će vas uskoro obradovati.

mamina-beležnica

Foto: Mamina beležnica, Instagram

Lola: Šta mama koja sve beleži poručuje svakoj Loli?

Draga moja Lolo, stani pred ogledalo. Pogledaj se. Šta ne menjaš to biraš. Pogledaj u svoj desni dlan. Tu je ključ svega. U tebi. U tvojim nežnim porama. Nađi ga.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije