DogađajiLjudinajnovijeNaslovna vijestPojaveRadoznala Lola

Ovakve trudničke fotografije još niste vidjeli! Obećavamo!

Većina će se složiti – fotografije sretnih trudnica u prirodnom elementu su predivne.

Piše: Saša Leper

Valentin Bosioc / Facebook

Cvijeće, trava i pastelne boje, sretni osmijesi, spokojan i uzbuđen pogled i veliki stomak – prilično idiličan prizor koji posmatračima mami osmijeh na lice i čini da se osjećaju…toplo.

Kompletan kadar naglašava prirodnost i nježnost žene, njenu vitalnost i mladost. Nama koji ih vidimo takve fotografije poprave dan: bude našu ustajalu energiju i navode nas da ispravimo leđa i udahnemo duboko, podsjećajući nas na to da je život ponekad jednostavno divan.

Međutim, nužna i tužna činjenica jeste i da sve takve fotografije vremenom počnu ličiti jedne na druge. Sličan koncept i uobičajene poze nastoje prenijeti iste poruke. Iako je njihov značaj za srećni par neosporan, sentimentalna vrijednost takvih portreta sve više ostaje samo lična.

Ali jedan par je to promijenio!

Zvanična verzija priče glasi ovako: Pako je divni, brižni suprug koji je svoju odabranicu u već poodmakloj trudnoći želio iznenaditi baš takvim fotografisanjem. Rezervisao je termin, platio fotografa, sve dogovorio… a onda je supruga odbila da kroči pred objektiv.

Tužni i razočarani Pako nije želio da sav taj trud (a i novac) propadnu te je odlučio uzeti stvari u svoje ruke – tako što je ogolio sopstveni stomak.

Jer nigdje ne piše da na trudničkim fotografijama moraju zapravo i biti trudnice, zar ne?

Odvažno je uskočio u ulogu koju bi prihvatio malo koji muškarac, odlično se zabavio i uveselio hiljade ljudi koji su vidjeli ove sasvim drugačije fotografije. Definitivno nas je uspio motivisati i podsjetiti na divnoću života.

Sasvim očekivano, fotografije su proslavile i Paka i njegovog fotografa Martina Vilkesa te podstakle nebrojene komentare na internetu. Žene širom svijeta pitaju svoje partnere da li bi i oni bili spremni na tako nešto i dijele svoju uzbuđenje i zabavu sa prijateljicama.

Međutim, prava verzija priče je ipak malo drugačija. I zabavnija! Naime, Pako je pogrešno upisao ime svog djeteta u rodni list, a fotografije su njegov (veoma kreativni) način da se izvini supruzi i bebi.

Bilo kako bilo, proizvod ove Pakove saradnje sa prijateljem fotografom je fantastičan i mi smo oduševljene! Nadamo se da isto mišljenje ima i Pakova supruga.

Šta vi kažete?

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije