Ljudski odnosinajnovijeNaslovna vijestPorodicaŽivot

Pismo oca jednogodišnjem sinu

Slušaj mali, nadam se da si dovoljno star da kad budeš ovo čitao shvatiš neke stvari.

Ako misliš da te stari sramoti ovom objavom, pitaj sestru i vidjet ćeš da mogu biti i gori.

Piše: Muhamed Mizić Redakcija

Nadam se da sam koliko toliko dobar otac, da sam te naučio da budeš obrazli, pošten. Da nisi naivan i da se svojim rukama boriš i dokazuješ.

Želim ti reći da je svijet okrutan, da su ljudi nekad gori od životinja. Pazi se gdje god da kreneš. Kad se smiješ, smij se na sav glas, kad ti je tegoba zovi me – zajedno ćemo prebroditi sve.

Ali pazi, ako misliš da će ti tata pomoći oko svega, varaš se, moraš nešto i sam da učiniš. Možda zvučim okrutan, ali do sada sam ti dosadio pričama kako je uspjeh slađi kad to učiniš sam.

Ni u kom slučaju nemoj da se oslanjaš na slatke riječi prijatelja, rodbine, kolega, jer nekad te riječi samo tako zvuče a iza njih se krije nešto drugo. Čuvaj Dalilu, i budi joj muška ruka kad tate nema u blizini.

Slušaj mater, ona ti je život dala i uvijek te milovala i kad si bio najveći lopov. Isa, budi spreman na sve. Nikad neću zaboraviti sreću na licu tvoje sestre kad sam joj rekao da si stigao. Nemoj nikad dozvoliti da zbog tebe bude nesretna.

Ti si joj najljepši dio života. I to što joj rasturaš sobu, vjerovatno sam te već kaznio, pa nemoj više živ bio. Htio bih ti reći još samo da te volim, ta riječ od pet slova ima takvu moć da će srušiti sve ispred sebe.

Naročito kad dolazi od roditelja. Kako me samo znaš nasmijati, naljutiti, tako me znaš smiriti. Sjećaš se koliko i šta sam te svašta pričao na našim jutarnjim šetnjama. Uh, možda je bolje da se ne sjecaš🤪. A smijali smo se i smijat ćemo se.

Mogao bih ti do sutra pisati, ali vjerovatno sam ti do sada više puta isprao mozak.

Čuvaj se, budi pametan, budi bolji od mene, budi jači, budi sve što želiš da budeš. Moja leđa i rame uvijek imaš. I ne brini, neću te razočarati, niti ću te tračati majci.

Budi moj prijatelj, budi mi zdrav i prav. Sretan rođendan, sine. Voli te otac.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije