DogađajiKulturanajnovijeSponzorisano

Više od 30 škola u BiH opremljeno sportskom opremom!

Ulaganjem u zajednicu, m:tel aktivno učestvuje u unapređenju uslova života i obrazovanja u BiH.

Redakcija

Kada govorimo ili čitamo o donacijama i kontinuiranoj podršci zajednici, sportskim organizacijama, ustanovama kulture, obrazovnim institucijama, humanitarnim organizacijama i sl., jedna od kompanija koju uvijek nalazimo u vrhu spiska društveno odgovornih je svakako kompanija m:tel.

Samo u protekle četiri godine, pored mnogih drugih donacija i podrške,  ova kompanija sprovela je i opsežnu akciju opremanja osnovnih i srednjih škola, te dječijih igrališta širom BiH, vrijednom sportskom opremom, razvijajući kod najmlađih afirmaciju zdravog odrastanja, njegovanja sportskog duha i drugih pozitivnih vrijednosti.

Donirane su tako fudbalske, košarkaške i odbojkaške lopte, klupe za svlačionice i rekvizite za mali i veliki fudbal kao i košarkaške table sa koševima, golove, stolice za tribine novoizgrađenih dječijih igrališta, oprema za stoni tenis i to u više od 30 škola na području cijele BiH.

Ove sedmice m:tel je nastavio dobru praksu te je donirao i opremu učenicima i nastavnom osoblju područne Osnovne škole ”Ahmet Hromadžić” u Bravsku, u opštini Bosanski Petrovac.

Ovu školu trenutno pohađa dvadeset i pet đaka, od prvog do devetog razreda. Ističu da će im ova donacija  mnogo značiti , jer su imali  polomljene koševe pa su im nedostajali sportski rekviziti za obavljanje sportskih aktivnosti u školskom dvorištu.

Osim košarkaških tabli i koševa, najviše su ih obradovale košarkaške lopte, s kojima će učiti prve sportske korake. Prije rata škola je brojala više od stotinu đaka. S obzirom na to da je riječ o najmlađima koji su se sa roditeljima vratili na predratna ognjišta, ovaj broj je sada, nažalost, mnogo manji.

Iz ove kompanije ističu da bavljenje sportom podrazumijeva zdrav život, sportski duh i stvaranje novih prijateljstva i upravo to su razlozi da kompanija m:tel nastavi svoju misiju podrške pravim vrijednostima.

Svjesna značaja sporta za sve društvene segmente, pokazujući osjećaj društvene odgovornosti prema kategorijama kojima je pomoć potrebna, kompanija m:tel će i u narednom periodu nastaviti da podržava sportska takmičenja i prvenstva, kao i rad sportskih udruženja, klubova i škola iz cijele Bosne i Hercegovine, a već krajem ove sedmice nova donacija sportske opreme odlazi i u Šipovo u Osnovnu školu “Nemanja Vlatković”.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije