KulturaLjudiMjestanajnovijePojave

Nataša Petrović: „Kada umjetnici nešto impulzivno rade i nebo će se okrenuti za njihovim djelima“

U poplavi različitih influencerica i onih koji to žele postati pod saku cijenu, Natašin profil pod nazivom @nataša rocks se izdvojio vrlo sofisticiranim modnim stilom,  elegancijom i stavom.

Ružica Ljubičić

Ova svestrana, profinjena i intelegentna dama već 20 godina predaje na Umjetničkoj školi.

Njen stil odiše minimalizmom. Kreativni proces nastanka fotografije, umjetnost i koncept dizajna prepoznali su njeni pratitelji na instagramu. Nataša ima 9000 pratilaca na instagramu.

Njeno obrazovanje i radno iskustvo je vrlo bogato. Radi kao profesorica Grafičkog dizajna na Umjetničkoj školi a profesionalno se bavi poslom stilistkinje i fotografkinje.

„Zapravo se moj stil nije promenio bitno niti sam težila da ga promenim jer sam još u prvom razredu srednje shvatila da mi neke boje ne stoje, odnosno da upečatljivije izgledam u ne – bojama, koji modeli mi ne stoje, a koji opet skladno izgledaju na mom telu.

Bitno je znati svoje slabije i jače strane, a tek potom  gledati sve ostalo. Šta mi vredi Chanel kostim ako mi ne stoji dobro“ govori Nataša čije su zaštitni znak crno bijele kombinacije, bež i sve nijanse nude boje.

Nataša na svom profilu snima zanimljive video clipove u kojima daje korisne savjete za poslovno i  klasično odijevanje koje se može konbinirati i za dnevni i večernji izlazak.

Nataša ističe da je strast prema umjetnosti naslijedila od roditelja i da pripada trećoj generaciji koja se bavi umjetnošću Nataša koristi svoje tehničko znanje  kao i znanje iz različitih oblasti umetnosti kada radi..

„Za sve umetničke duše je karakteristično da rade impulsivno ali i kada imaju neku ideju u koju veruju, računajte da ce i nebo “okrenuti” samo da to urade. Takva sam na svoju i tuđju sreću i nesreću jer za neke moje ideje moram da zatražim pomoć najbližih.

Lagala bih ako bih rekla da mogu sve sama. Kada imam ideju u glavi, pustim da dođe njen trenutak za realizaciju. Nekada vredi sačekati da se raščisti ideja u glavi. Nekada u sekundi imam ideju I odmah želim da je realizujem.“- opisuje Nataša kreativni proces nastanka fotografije.

Nataša je iza i ispred većine fotografija koje slika i postavlja na svoj instagram profil. Ostaje vjerna minimalizmu i jako pazi da prilagodi pozadinu sa odjevnom kombinacijom.

„Od početka sam dobijala komentare da zbog svog stila oblačenja i rada neću proći na Balkanskom terenu. Govorili su mi da ljudi ne vole ovde minimalizam, da treba da ubacim šarenilo, boje, da budem ili romantična ili seksi, da ako ne delim svoj privatan život biću dosadna, govorili su mi da uzimam sve što mi se nudi da reklamiram dok se ne istaknem…

Srećom, dovoljno sam odrasla da znam KO sam i da ni zbog koga i ni zbog čega ne treba da se menjam. Ovo radim iz ljubavi i lude potrebe da delim sa ljudima kreativnost.“- naglašava Nataša koja kao razlog uspjeha i kvalitete svojih fotografija navodi svoj perfekcionizam, napor, trud i dobru volju.

Natašin stil je evoluriao od mladenačkih dana do danas, Osnove stila temeljene na klasici su ostale iste, Nataša ne dopušta odjeći da dominira, nego svoj stil upotpunjuje detaljima sa vlastitim potpisom, Velika inspiracija za njen život, osobnost i stil su njeni učenici za koje Nataša ima riječi hvale pričajući da imaju vrlo bogat duhovni život.

„Moji učenici se ne ustručavaju da u odevanju, frizurama , šminkanju eksperimentišu ali to je mali broj njih samo su upadljiviji. Posle kada upisu Akademiju već pređu na nov stil. Mogla bih dugo da pričam na tu temu jer sam emotivno vezana za svoj posao profesorice“ s osmjehom priča profesorica Petrović.

Nataša je ostala vjerna svom stilu. Ne želi obmanjivati ljude i strpljivi gradi komunikaciju i povjerenjes ljudima a to njeni poznanici i pratitelji na instagramu cijene i poštuju.

Nataša je ostala vjerna svojim životnim, profesionalnim i modnim principa i u ovom kontekstu je prepoznata kao edukatorica od koje žene mogu jako puno naučiti.

Njeni maniri, stavovi, kultura, pristup i ljubaznost krase Natašu a sve te kvalitete odišu na njenim fotografijama.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije