najnovijeSimpatično

Zašto birati između ljepote koja djeluje i ljepote koja je prirodna? Možete imati sve!

Imaš li rutinu njege? Da li sa jutarnjim umivanjem skidaš sa lica ružne snove? Imaš li svoje saveznike u njezi lica i tijela?

Piše: Srbijanka Stanković

Izgleda da se nikada više nije govorilo o tome koliko moramo njegovati sebe – svoje tijelo i duh. No, podsjetnika kao da nikad dovoljno. Zašto nam je toliko teško da shvatimo da je harmonija za kojom čeznemo u nama?

Čudotvorna ljepota žene

Gdje ti tražiš svoj mir, svoj osmijeh u ogledalu? Od čega počinješ, čime sokoliš svoj dan? Da li sve tvoje počinje u nekoj snažnoj melodiji koju pjevušiš iz djevojačkih dana ili u moćnom citatu iz omiljene knjige? Imaš li rutinu njege? Da li sa jutarnjim umivanjem skidaš sa lica ružne snove? Imaš li svoje saveznike u njezi lica i tijela?

Krema protiv bora, maska sa kosu, serum za lice su mali pomoćnici svake žene. Potražite one preparate koji svoju formulu pruzimaju iz sklada i raskoši prirode i oni će vam vratiti svojom snagom. Potreban vam je kozmetički proizvod koji hrani vašu kožu, osvježava je i hidrira, istovremeno je njegujući.

Kažu da se čudotvorna ljepota žene nalazi u njenoj duši, ali da duša zapjeva treba joj zdravo tijelo – ono koje se razvija, mijenja, ono koje nosi fine krpice i udobne sandale. Zašto ti onda treba podsjetnik da paziš na svoje tijelo? Kako to da zaboravljaš na svoje nokte ili kosu? Nemaš vremena?

Ne treba ti razlog da se zavoliš

U maštovitim i onim nemaštovitim danima, koronskim, postkoronskim i raznoraznim dešavanjima, uspjeli smo jedino da napravimo još veću konfuziju u svojim glavama. Glave, pogotovo ženske glave, to su ona nepregledna polja na koja se godinama talože ideje iz porodice i društva da najprije moramo biti dobre drugom – pa sebi.

Dobra kći, dobra drugarica, dobra djevojka, dobra supruga i majka, dobra domaćica, uspješna i stručna na poslu – pa tek onda, ako sve to ostvari – dovoljno dobra, savršena. Živimo tamo gdje se briga o sebi, njega sopstvjenog tijela predugo tumačila kao nešto sebično, kao vrijeme ukradeno od nekog većeg i bitnijeg vremena.

Ali znaš šta – ništa nije važno kao ti. Jer da nije tebe, ne bi bilo ni te kćeri, djevojke i majke. I znaš šta još – ne treba ti razlog da se zavoliš.

Udahni duboko i zamisli: ophodiš se prema sebi kao prema nekome u kog si se upravo zaljubila.

Šta je to što osjećaš?

Da, nježnost. Dovdje je doputovala.

Zašto nikad nije kasno nježnost naučiti?

Zato što je svaki dan nova prilika da budeš dobra prema sebi. Je l’ znaš zašto svi klišei zvuče isto? Zato što su istiniti do koske. Moraš biti nježna prema sebi, pronaći onaj magični džep u svom danu kad ćeš se okružiti omiljenim mirisima. Pronađi svoju čarobnu formulu za njegu lica, prepusti se moćima kreme koju voliš, kaži sebi da si to zaslužila. Jesi, stvarno jesi.

Nježnost počinje tu, u svježini lica, u idealnoj kombinaciji aroma i prirodnih ulja i vitamina, u elastičnosti i sjaju kože koja dolazi sa svakodnevnom brigom i njegom. To je onaj nenadoknadiv osjećaj koji neki nazivaju samopouzdanjem, a koje se još bolje opisuje kao ljubav prema sebi.

Znaš li da je kozmetika drugo ime za ljepotu? Da postoji biokozmetika koja ruši stereotipe i pomjera granice ljepote? To su oni preparati koji nastaju iz savršene kombinacije prirodnog i djelotvornog. Nikad nije kasno da naučiš Self love lekciju i odabereš život u kome je sve čudesno lijepo. Kreni od borica koje se peglaju do osmijeha. Ne pristaj na kompromise kada je u pitanju tvoja koža, tvoje tijelo i to kako se osjećaš.

Rossen vas pita:  Zašto birati između ljepote koja djeluje i ljepote koja je prirodna? Možete imati sve!

Lola zna koliko je važno da budeš nježna i dobra prema sebi, zbog toga u saradnji sa Rossen biokozmetikom organizuje jedno darivanje. Dijelimo dva seta Lovely Rose – kremu Collagen specialist i serum za lice, koji su zajedno kreirali Rossen biokozmetika i Ivona Aleksić, poznata i kao frau Aleksić.

Foto: Rossen biokozmetika, Instagram

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije