najnovijePraktična Lola

Kako da i vaš dom postane pravo malo umjetničko djelo?

Sjećate se kako je ranije, u ne tako dalekoj prošlost, kad je u pitanju uređenje doma sve bilo mnogo jednostavnije nego što je to danas?  I to samo iz jednog jedinog razloga –  današnji izbor je neuporedivo veći nego što je bio prije. 

Redakcija

Ako ste trenutno u fazi renoviranja ili gradnje vašeg doma „za cijeli život“, a pri tom želite nešto drugačije, kreativnije, nešto što će u potpunosti oslikavati vaš karakter, onda ste se sigurno već i sami uvjerili u istinitost prve, uvodne rečenice.

Kad je u pitanju uređenje doma, jedna od najvažnijih stavki na koju svakako treba da potrošite dosta vremena jeste odabir pločica, jer pločice su jedan od ključnih elemenata u većini projekata uređenja. One mogu odrediti čitavu atmosferu, boju i stil vašeg doma, a mogu biti i onaj završni detalj koji će cijelu priču zaokružiti.

Razmislite šta želite poručiti onima koji u vaš dom dolaze. I na kraju krajeva, šta želite osjetiti svaki put kad zakoračite u svoj prostor.

Za odvažne

Dizajn pločica, u posljednje vrijeme sve više podsjeća na umjetnička djela i zato na njih gledajte kao na ukras vašeg doma, nikako samo kao „materijal“. U Leo Gres, salonu keramike možete pronaći upravo to, pločice koje su same po sebi umjetnost i koje će zadovoljiti i one najistančanije ukuse. Ako ste neko ko uživa u apstraktnoj umjetnosti onda će vam sigurno privući pažnju kolekcija Arladica, dizajnera Federica Pepe-a koja je osvojila najprestižniju nagradu za dizajn.

Namijenjena je onima koji znaju šte žele, koji su odvažni i koji se ne plaše eksperimentisanja sa dizajnom. Prije odabira ovakvog tipa pločica toplo vam preporučujemo da se posavjetujete sa stručnim osobljem koje će vam dati zlata vrijedne savjete kako da na njbolji način uklopite baš ove pločice u svoj enterijer.

Crno-bijeli svijet

Bezvremenska kombinacija koja nikada neće izaći iz mode je sigurno spoj crne i bijele, a ako to spojite sa mramorom, onda ćete dobiti jednom rječju rečeno – KLASIK. B&W Marble kolekcija je baš to, klasik, kao mala crna haljina ili kao Chanel parfem, crveni karmin, farmerke i bijela košulja.

Ova kolekcija je inspirisana oblicima koji ocrtavaju kretanje zemlje, a istražuju i na neki način prihvataju manjak svjetla i predstavljaju hromatski gradijent baziran na crnoj i bijeloj. Mekani, vijugavi oblici čine kontrast krutim geometrijskim oblicima različitih proporcija na čijoj površini se kombinuju crna i bijela boja.

Poezija na zidovima

Ako ne želite svoj dom dodatno ukrašavati nekim umjetničkim djelima već želite da upravo zidovi budu umjetničko djelo onda su kameno-porculanske zidne pločice iz kolekcije Archeologie ono što vam je potrebno.

Ove pločice prostoru daju potpuno novu dimenziju, pretvaraju ga u putovanje na kome treba da otkrijete nova iskustva, stvarate neke nove uspomene.

Koje su vaš favorit?

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije