Ljudski odnosinajnovijeNaslovna vijestPorodicaŽivot

Šesto pismo: Ponekad mislim da si ti samo dio jednog sna ili neka paralelna stvarnost

Znamo li uopšte šta je to stvarnost?

Milanka Blagojevic

Draga moja Jelena, ponekad mislim da si ti samo dio jednog sna ili neka paralelna stvarnost u kojoj sam se zadesio slučajno.

Koliko nivoa života živimo?

Ili je sve baš tako jednostavno kao što si ti posmatrala? Kjerkegorski Ili – ili. Jedan pad u taj paralelni univerzum ili san ne može me ovoliko uništavati.

Možda si ipak dio stvarnog života. Imamo li mi uopšte izbora da se zapetljamo u jedno ili drugo. Kad god pokušam da od ovog svakodnevnog života napravim neku iluziju, satkam neki san, svakodnevica me zgrabi i vrati na mjesto. Ne možeš joj uteći. 

Imamo li izbora, Jelena?

Postoje li događaji koji su van naših moći? Događaj kao što je ljubav? Da li sam mogao i mogu li sada da uzmem neki nožić stvarnosti i da te izrežem i bacim u neku dimenziju u kojoj više neću zavirivati i za koju nisam siguran ni da li zaista postoji?

Otresti svoje krzno kao životinja i krenuti dalje? Tako je sa usputnim ljudima, usputnim ljubavima, nismo sigurni ni da su se desili. Spajao sam usne sa slučajnim prolaznicama i poslije više nisam ni siguran da se to zaista desilo. Samo su me okrznule i nestale. Da li su i postojale?

U koju su se paralelnu stvarnost preselile?

Foto: Canva

Ti vješto prekrajaš sve moje nivoe, sve moje perspektive, paralelne stvarnosti, iglom i koncem ih spajaš u svakodnevni život, i kad padam u snove ili zalazim u druge sfere, u svakoj si i ti.

Svaki put tom istom iglom zaparaš i po mojoj koži i ostavljaš krvave tragove. Od tih nakupljenih rana nastaju trmobovi koji prijete da se otkače i udare mi u pluća ili mozak svaki put kad pomislim na tebe.

Koja si ti kučka, Jelena.

Jednim potezom me ubiješ kao onog pauka i odlutaš u druge svjetove u kojima te opet sretnem.

Tvoj Crveni Mrav

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije