Ljudski odnosiMjestanajnovijeNaslovna vijestPojaveŽivot

Marina Radoš: Istraživala sam ženske grupe na Facebooku – O, tako ste zlonamjerne i zločeste

Ako nikad niste bile član neke ženske grupe na Facebooku – nemojte to ni postajati.

Marina Radoš

Umjesto vas sam istražila kakve priče tamo možete čuti i kakve savjete dobiti. I nije nimalo lijepo.

Ni sama ne znam kako, ali svaki dan me netko pozove u neku „žensku“ grupu na Facebooku. Što bih ja tamo trebala raditi – ne znam, ali me moje Facebook prijateljice svaki dan pozivaju u kutove interneta u kojima žene jedna drugoj daju savjete i kritike na različite životne teme.

Jučer, tako, neka nesretnica pod utjecajem trudničkih hormona piše da je u visokom stupnju trudnoće i da je njezin suprug užasno živcira. Kaže da je ne poštuje i da joj uvijek baca kontru.

Nikad nisam bila trudna, ali sam po njezinom pisanju shvatila da je jako osjetljiva i da post u ženskoj grupi piše u afektu. Pričekala sam starije i mudrije žene da joj se jave i bila sigurna da će joj reći da se smiri i da će proći – jer konkretnog problema nema, osim što je muž ne sluša slijepo.

Ali naše žene, koje su mahom ostajale trudne i rađale i iskusile sve oluje hormona, za mladu trudnicu imaju druge savjete.

Krenimo redom.

Prvi savjet koji je trudnica dobila bio je da se razvede momentalno od tog idiota.

Drugi je bio komentar da je užasno što je sebi dozvolila da trudna zavisi o muškarcu.

Treći je bio prijedlog da se odmah pokupi i ode u sigurnu kuću, nekakvo selo Betlehem, za mlade zlostavljane majke i tamo rodi dijete.

Četvrta je već pisala svim djevojkama da paze s kim ostaju trudne i da ih može zadesiti sudbina ove nesretnice kojoj je muž nekoliko puta udario kontru.

Napustila sam to carstvo ženske zlobe, nesreće i nezadovoljstva i počela razmišljati.

Zašto takva mjesta na internetu uopće postoje i što će natjerati jednu mladu ženu da svoj problem ili „problem“ prostre pred tisuću žena od kojih je devetsto zlonamjerno?

Nisu samo mlade trudnice u takvim grupama predmet sipanja otrova. U tim grupama dobit ćete savjet da se razvedete i ako vam muž ne da šifru od telefona ili ako izlazi u grad. Za bilo koji problem s mužem, dobit ćete savjet da se razvedete i to od žena koje se nikad nisu razvele, a očito su imale razloga i povoda.

Svoje dobre majke, bake i tetke, koje možda prečesto navijaju za očuvanje braka i obitelji, zamijenili smo zlobnim ženturačama koje u svoju nesreću žele usisati što više žena kako bi u Facebook grupi imale veću ekipu za lizanje rana.

Iz jedne smo krajnosti, majčinih savjeta da trpiš sve, prešli u drugu krajnost – slušaju se savjeti nepoznatih žena koje ti savjetuju da ništa ne trpiš i ne boriš se nego se momentalno razvodiš od kretena koji ti ne da šifru svog telefona.

Neke se, jebiga, nisu razvele na vrijeme i sada imaju misiju na Facebooku razvesti svaku ženu. Neke su se razvele prije vremena i one imaju istu misiju. Neke se nikad nisu udale, i one imaju istu misiju – što manje sretnih žena u sretnim obiteljima, pa će naša ekipa biti veća.

Upravo samu sebe brišem iz svih tih grupa.

Moj guilty pleasure je završen.

Jednog dana, kad me trudnu muž bude živcirao do besvijesti, nazvat ću svoju majku koja će mi reći da mene sigurno ne bi bilo na ovom svijetu da se ona 1990. godine učlanila u žensku grupu na Facebooku i pitala savjet. 

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije