AktivizamnajnovijeNaslovna vijest

U toku nam je još jedan “Ljubičasti novembar”

I ove godine udruženje roditelja prijevremeno rođene djece u Republici Srpskoj “Mrvice” organizovalo je niz aktivnosti objedinjenih u manifestaciji pod nazivom “Ljubičasti novembar”.

Redakcija

Centralne aktivnosti su održane 17. novembra kada se obilježava Međunarodni dan prijevremeno rođene djece.

Zbog trenutne epidemiloške situacije ove godine udruženje “Mrvice” nije organizovalo donatorsko veče niti bilo kakve skupove koji okupljaju veći broj članova.

Ipak našli smo način da se “Ljubičasti novembar” održi, te da i ove godine podsjetimo javnost na sve ono što ovi mali heroji prolaze na početku svog života.

Jedna od najznačajnijih aktivnosti je predstavljanje knjige “Čudesni mali heroji” čiju je promociju Udruženje održalo 17. novembra. Knjiga je nastala u okviru projekta “Čarobni mrvičasti svijet”.

Tekst je napisala mama jednog prijevremeno rođenog dječaka, dok su ilustracije za knjigu urađene po instrukcijama roditelja prijevremeno rođene djece.

“Krajem prošle godine aplicirali smo na poziv “Podrška djetinjstvu” koji su objavili UniCredit fondacija i UniCredit banka. Na naše veliko zadovoljstvo dobili smo podršku.

Ovaj projekat omogućio nam je da pripremimo knjigu koju smo već dugo željeli objaviti”, ističe novoizabrana predsjednica udruženja “Mrvice”, Mileva Mirović Tanić.

“Sve aktivnosti, ove godine, fokusirane su na naše članove. Za naše mališane organizovali smo časove plivanja jer znamo koliko je podrška njihovom fizičkom razvoju bitna. Tokom novembra pripremili smo i ciklus edukativnih radionica koje će se održati online.

Svi članovi udruženja dobiće besplatno primjerak knjige “Čudesni mali heroji” kao i didaktičke igračke.” ističe Tanićeva.

Ova godina je posebna i po tome što će, pored Banjaluke, Istočnog Sarajeva, Laktaša i Gradiške, Udruženje organizovati aktivnosti u Bileći, Trebinju i Foči. “17. novembar je za nas poseban dan i obilježićemo ga tradicionalno uz donaciju simboličnih poklona za neonatološka odjeljenja, širom Republike Srpske”, poručuje na kraju Mileva.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije