AstrologijanajnovijeNaslovna vijest

Venera u Škorpiji, Venera opozicija Uran: Intimnost na ispitu

„We think we want sex, but it is not always about sex. It it intimacy we want. To be touched. Looked at. Admired. Smiled at. Laugh with someone. Feel safe. Feel like someone is really got you. That is what we crave.“

Jelena Puhalo

Osjećate li se sigurno?

Glupo pitanje u 2020. godini.

Škorpija se ne da ove jeseni, baš nas dinsta do iznemoglosti kopanjem, radom na seksualnosti, čišćenjem emotivnog đubreta…prvo Merkur, pa retro Merkur, pa Sunce, a evo sad i Venerice. I sve naleti na opoziciju sa Uranom. Baaam! Pucanje najavljeno.

Šta da vam kažem nego da nastavljamo sa radom na svojim nagonima. I oni koji žele da ih nagon ponese i oni koji ga guše, svi rade, ako ne milom, onda znate čime…

Venera u Škorpiju oslikava intenzivnu, predavajuću, sveprožimajuću ljubav i emociju, ljubomoru, posesivnost i strah od gubitka. I onda znate kako je jednoj Veneri ovog kalibra oteti tlo pod nogama jednom opozicijom sa Uranom.

Ali evo jednog pokušaja da se objasni i potreba za ovim aspektom:

Venera u Škorpiji će nas do polovine decembra učiti prihvatanju sopstvenih nagona, strasti, želje i potrebe za intimnošću, da nas neko dubinski, do koske upozna i da se udružimo pa i sami da se upoznamo. Da sa nekim dijelimo komad hljeba, svoje snove i košmare i krevet. I svjesni smo svi, bar neki da je mnogo intimnih odnosa, onih koji se tako zovu, ali tome iskonski ne liče, i nekako jesen ih gura što dalje od nas, to bi bila ta opozicija sa Uranom, prosto da vidimo koliko smo ustvari duboko nezadovoljni svojim emotivnim stanjem prvo(oni koji su nezadovoljni) i onda da ozbiljno porazmislimo o rušenju onoga što na iskrenu intimu ne liči.

Venera u Škorpiji je poznata, onda kada je ustrašena i disfunkcionalna, da se kao bijesan pas drži čak i urušenih odnosa da ne bi ostala sama, da manipuliše i ucjenjuje, maltretira, zadovoljava se nekad i povredama samo da ne bi ispustila sigurnost iz šaka, ali vjerujte mi, znaće zaljubljenici u svoje ormare o čemu govorim, to je isto kao kad nešto iz svog ormara ne nosite godinama i vrijeme je da to odložite, poklonite ili slično, a pomisao na „odricanje“ od voljenog komada budi u vama takvu anksioznost jer imate osjećaja da se time odričete lijepih trenutaka koji vas vežu za taj odjevni predmet.

I onda ta opozicija sa Uranom obično donese neko naglo spoznanje, da li preko informacije, nekog napada, sukoba ili postupka da postanete janso svjesni da nešto mora da ode, da se prekine, da zadržavanje u tom starom podsjeća na gubitak slobode, ako i ne znači, a to je Uranu prosto nepodnošljiv osjećaj.

I zato ljudi sa jakim Uranom, posebno sa ličnim planetama cijeli život vode bitku za vazduh koji će oni sami disati, za neku viziju slobode koja često podjseća na pobunu, na histeriju, sloboda koja je preprogresivna za okolnosti u kojima se osoba nalazi pa kažu: vidi ove budale, on je lud i slični nazivi.

Uran voli da ruši tabue, označava i ulazak u odnose koji su na bilo koji način društveno neprihvatljivi, ekscentrični, nagli, koji „gore“ nekoliko noći i ugase se kao da se nikad nisu desili jer Uran kaže: Nije bitno koliko traje već kog je intenziteta.

I Venera u Škorpiji bi bila taj intenzitet na n-tu, to prodiranje u koštanu srž, ona strast zbog koje ne spavamo, koja nas nosi i drži, sasvim je nebino da li se radi o ljubavnom ili bilo kom drugom odnosu, čak i odnosu prema poslu ili hobijima, prema novcu, sve dolazi u obzir.

U suprotnom, ako tog ponora strasti nema, sigurno ima mnogo um iraja na planu ljubavi, mnogo gašenja ljubavi koja je bila mlitava i mlaka, i treba zahvaliti ovoj jeseni šta god nam ona radila, jer valja slobodan ulaziti u eru Vodolije.

Za kraj ostaviću vam Vaska Popu i pjesmu „Pre igre“, meni savršenu demostraciju Venere u Škorpiji i svih Venerinih aspekata sa Plutonom.

A ako uzmemo i simboliku Urana da se on ustvari samo dobro igra sa nama i negdje nas tjera da se i mi igramo sami sa sobom, posebno strujom i opakim frekvencijama, onda je ovo savršena predstava onoga gdje smo trenutno i kuda treba ići.

Zažmuri se na jedno oko
Zaviri se u sebe u svaki ugao
Pogleda se da nema eksera, da nema lopova
Da nema kukavičjih jaja.

Zažmuri se i na drugo oko
Čučne se pa se skoči
Skoči se visoko, visoko, visoko
Do navrh samog sebe.

Odatle se padne svom težinom
Danima se pada duboko, duboko, duboko
Na dno svoga ponora.

Ko se ne razbije u paramparčad
Ko ostane čitav i čitav ustane
Taj igra.

 

 

Ostaćemo živi i igraćemo.

Ljubim vas!

 

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije