AktivizamnajnovijePraktična Lola

Četiri nova kursa za trenutno najtraženija zanimanja!

Ako ste oduvijek sanjali o karijeri u digitalnom svijetu, o svom mjestu u profesijama budućnosti i načinu ispoljavanja svoje kreativnosti – imamo sjajne vijesti za vas!

Piše: Saša Leper

Četiri nova kursa samo što nisu startala! Saznajte sve što ste oduvijek željeli o AutoCADu, postanite grafički dizajner, saznajte šta se sve to krije iza naziva UX/UI dizajner i šta sve podrazumijeva digitalni marketing.

Kursevi su prilagođeni kako početnicima tako i onima koji imaju neka osnovna znanja o ovim oblastima a koja žele nadograditi i osvježiti kroz praksu.

Jedinstvena prednost koju nude ovi kursevi odnosi se na metod izvođenja nastave – svaki polaznik može da se opredijeli za grupne ili individualne časove uživo odnosno grupne ili individualne časove online, u skladu sa sopstvenom željom i nahođenjima.

Dodatna pogodnost odnosi se na finansijski dio – polaznici koji upišu kurs sa još nekim dobijaju grupni popust, a oni koji nakon jednog odluče upisati još neki od njihovih mnogobrojnih kurseva takođe dobijaju popust za vjernost.

 

AutoCAD

Oduvijek vas je zanimao rad u AutoCAD ali niste imali kako učiti? Evo rješenja vaših problema!

Bilo da ste se ranije susretali sa ovim alatom pa želite nadograditi postojeće znanje i vještine ili ste ambiciozni početnik željan znanja – ljepota AutoCADa je u širokom dijapazonu njegove primjenjivosti.

Riječ je o programu koji olakšava život svima onima kojima su potrebni izuzetno precizni 2D i 3D crteži, a prevashodno arhitektama, inženjerima i građevinarima.

Štedi im vrijeme i živce jer dodatno nudi i automatizaciju procesa kao to su upoređivanje različitih crteža, dodavanje blokova, pravljene rasporeda i slično.

Početak kursa je 30.11, a nastava će se odvijati kroz 16 odnosno 24 časa, u zavisnosti od modela nastave koji odabere svaki od polaznika.

Predavačica Vanja Đurđević je diplomirana arhitektica koja trenutno pohađa master studije iz oblasti Arhitekture i urbanizma. Istovremeno se bavi freelance projektovanjem, arhitekturom unutrašnjih i dizajnom scenskih prostora, a drži i radionice na fakultetu.

Želite li naučiti sve o izradi crteža od koordinantnog sistema i kreiranja tehničkih crteža, preko kombinovanja i komponovanja elemenata do kotiranja i pripreme za štampu – na raspolaganju su vam Vanja Đurđević i njen kurs.

 

Grafički dizajn

Kutak za (buduće) vizuelne umjetnike!

Ovaj tri u jedan kurs vam donosi znanja o vodećim svjetskim programima kada je riječ o stvaranju vizuelnog sadržaja izuzetno široke namjene – od fotografija i plakata, preko kalendara i infografika do web ikona i kompletnog brendiranja.

Prvi od alata koji vam ovaj kurs pobliže predstavlja, Adobe Photoshop, toliko se koristi za obradu i pravljenje digitalnih fotografija širom svijeta da je od njega nastao i izraz „fotošopirati“ – urediti sliku.

Želite li se baviti vektorskom grafikom i pripremom za štampu, neizostavno vam je poznavanje Adobe Illustratora.

Interesuje li vas pak stvaranje materijala za marketinške svrhe ili izdavaštvo, od ogromne koristi će vam biti InDesign. Naime, baš to je alat koji stoji iza brojnih flajera, brošura, časopisa i knjiga i oblači ih u tačno ono ruho koje smo poželjeli.

Biljana Škrbo je predavačica sa više od dvije decenije direktnog iskustva u oblasti grafičkog dizajna, video produkcije i 3D modelinga, a sarađivala je sa nekim od najvećih lokalnih firmi iz oblasti medija.

Kurs počinje 1.12. a odvijaće se tokom 28 odnosno 34 časa.

 

UX/UI dizajn

Oblast o kojoj se obično mnogo pretpostavlja i malo toga konkretno zna, UX/UI dizajner nastoji digitalni proizvod najviše približiti krajnjem korisniku u vizuelnom i praktičnom smislu.

Bilo da je riječ o aplikacijama za telefon ili računar ili web platformama, kurs UX/UI dizajna će vas, između ostalog, naučiti kako teče kompletan proces dizajna, kako se sprovode istraživanja korisnika i unaprjeđuje dizajn u odnosu na dobijene povratne informacije; naučiće vas o dizajnu različitih vrsta elemenata, osnovama hijerarhije i rasporeda, važnosti interaktivnog prototipa i radu sa developerima.

Ukoliko ste imali želju da naučite šta su to „stylescapes“ i kako se koristi Figma, na pravom ste mjestu.

Predavač Mihajlo Šobat uživa da sa kolegama iz tima pronalazi rješenja za kompleksne industrijske probleme te ima iskustva kako u kompanijskom tako i u freelance radu.

Kurs UX/UI dizajna će početi 1.12. a sadržavaće 28 ili 32 časa, u zavisnosti od odabrane vrste nastave. 

 

Digitalni marketing

Sve što ste ikada željeli znati o digitalnom marketingu i sve ono što niste ni slutili da stoji iza kulisa tog posla naučiće vas Brankica Raković.

Provešće vas kroz čitav proces podizanja i plasiranja novih stranica na društvenim mrežama i internetu, od definisanja ciljne grupe, preko pisanja tekstova različitih formata i namjena kao i značaja estetike sve do postavljanja plaćenih reklama i određivanja budžeta.

Ovaj kurs će vas osposobiti da samostalno upravljate svojim poslovnim stranicama ili da to radite za klijente.

Brankica Raković se konkretno ovim poslom bavi duže od 10 godina, a o njenoj uspješnosti svjedoče kako njeni lični profili na različitim društvenim mrežama tako i oni koje vodi za brojne klijente.

Zakazani početak ovog kursa je 2.12. a predviđeni broj časova je 28 odnosno 34.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije