najnovijeNaslovna vijestPraktična LolaRadoznala LolaSponzorisano

Imate li vi problem sa aknama na leđima? Nemam ni ja, samo pitam…

Ima li među vama koje ovo čitate onih kojima su problemi s kožom ozbiljno uticali na tok života?

Ozbiljno pitam.

Redakcija

Na primjer, jeste li ikad, zbog odvratnih akni na leđima, izbjegle odlazak na plažu sa ekipom u kojoj je bio Neko bitan?

Ili, jeste li provodile ljeto u odjeći koja pokriva sve do lakta, pa su vas vršnjaci doživljavali kao neku, blago rečeno, čudakinju? Čak i onaj Neko bitan?

Ili, jeste li nekad, kad vam je Neko bitan poklonio najsavršeniju haljinu o kojoj ste sanjale, odbili nositi tu haljinu zato što je imala dubok izrez na leđima, pa ste zamišljale da će se Neko bitan zauvijek pozdraviti sa vama kad mu na svjetlu dana pokažete pravu sebe?

Nisam ni ja… Samo pitam… Pitam se da li je stvarno moguće da jedan, naizgled tako banalan, problem može odrediti tok jednog života. I pitam se koji su uzroci tog problema.

Pa, da krenemo redom. Akne na leđima. Pričala mi dobra prijateljica kako je ona čitala nedavno da su se nekim povodom sastali najbolji svjetski dermatolozi, sve kako bi raspravljali o problemima i rješenjima za njegu kože.

Između ostalog, pošto zna da se dugo interesujem za akne na leđima, kaže da su ponudili rješenje i za tu grozomornu pojavu. Najbolje i najgore, zavisi od perspektive, je to što je rješenje nevjerovatno jednostavno i što je bilo skoro pa pred nosom. Klasika.

Dakle, rješenje se sastoji od nekoliko ne i nekoliko da. Ne ide za industrijsku, sintetičku kozmetiku. Pri tome se misli na sve – od gelova za tuširanje do losiona koji sadrže takve i takve kiseline, koje, da ne ulazimo u hemiju, jednostavno rečeno, ne igraju za vas, nego za tim akne.

Drugo i najveće ne, ne i ne ide za diranje tih malih čudovišta po leđima. Nikad, ni u kojim okolnostima, ni za živu glavu. Disciplina i samokontrola. Ako dirnete jednu, ona napravi još deset novih problema. Ne dirajte to. I tačka.

Apsolutno da ide za redovno tuširanje. Posebno ako je bilo imalo znojenja. Jednoglasno da ide za piling i skidanje nečistoća i odumrlih ćelija sa površine kože. I ultimativno da ide za prirodnu kozmetiku.

Da, da i da. Bez uplitanja u hemiju, logika je savršena – lijek za mnoge poteškoće dala nam je priroda, a zadovoljstvo životom postižemo kad smo u balansu s prirodom. Jedan plus jedan jednako je www.prirodna.com. Od pilinga, do ne znam ti čega.

Ali da se zadržimo malo na ovom savršenom pilingu od kokosovog šećera, magnolije, ružinog drveta. Nemam mnogo vremena za detalje o tome koliko je koža mekana ili kakav je miris i osjećaj topljenja šećera na tijelu.

Reći ću vam ukratko: Šećerni piling Prirodne kozmetike Gloria se prema aknama na leđima ponaša isto kako se najbolje sredstvo za čišćenje ponaša prema tvrdokornim mrljama.

Ne pitajte kako znam. I ne pitajte kako znam da čiste, zdrave i sigurne proizvode Prirodne kozmetike Gloria, osim online, možete kupiti i u apotekama, cm i dm marketima.

Poslije ćete mi zahvaliti za ovo rješenje, a sad želim samo još jednu stvar da pitam. Da li se vi koje ovo čitate ponekad pitate šta bi bilo kad bi bilo?

Na primjer, šta bi bilo da sam dozvolila sebi da sto posto uživam u svojoj mladosti dok sam je imala? Da nisam izbjegla nijednu plažu i nijednu haljinu?

Da na moje odluke nisu uticali problemi, nego rješenja? Da sam na vrijeme postala svoja najbolja prijateljica? Da sam od prvog dana sama sebi bila Neko bitan?

Ni ja isto… 😉

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije