DogađajiLjudiMjestanajnovijeNaslovna vijestPojave

Humanitarni bazar RS: Velika humanitarna akcija za Minju i Draganu

Duboko se saosjećajući sa svim građanima Republike Srbije koji mjesecima prikupljaju novac za liječenje djece oboljele od smrtonosne bolesti mišićne atrofije tip 1.  za čiji lijek je potrebno nevjerovatnih 2.400,000$ za svako dijete.

Redakcija

Neformalna grupa građana okupljenih na FB stranici Humanitarni bazar RS pokrenula je veliku humanitarnu akciju za prukupljanje novčane pomoći za liječenje djevojčice Minje Matić iz Kragujevca.

Znati da postoji lijek za bolest djeteta, a da niste u mogućnosti da ga svom djetetu priuštite, ne može nikoga ostaviti imunim.

Međutim, mi smo u organizaciji odlučili i da pomognemo našoj sugrađanki Dragani.

Dragana Maričić boluje od cerebralne paralize te mora na hitnu operaciju kontraktura na lijevoj potkoljenici za koju je potrebno 10.500 evra prema predračunu klinike Atlas iz Beograda.

Živi od očeve penzije i dodatka za pomoć i njegu drugog lica te nije u mogućnosti da samostalno pokrije troškove ove operacije.

U mjesecu novembru je bio aktivan Mtel broj za nju, ali nastojimo da isplatimo i preostalu sumu novca za njeno liječenje.

Ovaj vid događaja po prvi put se realizuje na prostorima Republike Srpske. Do sada je održano preko 15 bazara širom Republike Srpske (Banja Luka, Čelinac, Kotor Varoš, Gradiška, Srbac, Kneževo, Šipovo, Prijedor, Prnjavor, Bileća, Pale, Istočno Sarajevo, Bijeljina, Stanari, Modriča, Šamac, Dobroj, Kozarska Dubica).

Mnoge opštine i gradovi su se odazvali ovoj akciji i svoje bazare će realizovati u narednom periodu. Na ovaj način želimo da cijela Republika Srpska učestvuje u ovom humanom gestu.

U narednom periodu planiramo da organizujemo još jedan veliki bazar u Banjoj Luci, koji će se održati 12.12.2020. godine. S toga se Vama obraćamo da nam pomognete u realizaciji istog.

Potrebno je da nam, koliko ste u mogućnosti, donirate proizvode iz Vašeg asortimana ili novac za donaciju kako bi taj cijeli dan cijela Banja Luka i Republika Srpska bila u duhu „Republika Srpska je uz tebe Minja i Dragana“.

Sav novac koji se prikupi tog dana prodajom različitih doniranih proizvoda ili osvojenih nagrada putem tombole biće uplaćen za liječenje ove male djevojčice i Dragane.

Molimo Vas da budete humani i zajedno s nama doprinesete liječenju Minje Matić i Dragane Miričić.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije