Ljudski odnosinajnovijeNaslovna vijestŽivot

Marina Radoš: Ja nisam dobro, nek mi se javi neki astrolog, lajfkouč, majstor za vibraciju, neko

Odlučila sam u svakom danu potražiti nešto divno.

Evo što mi se dogodilo.

Marina Radoš

Da se razumijemo odmah u startu – prezirem lajf koučeve koji su zanat ispekli prevodeći psihologe s YouTubea i sada mlate lovu na ljudima koje je previše sramota otići psihologu.

Prezirem i teorije o privlačenju, karmama, planetama i vibriranju (ta je najjača). Prezirem narod koji dobro traži po bogomoljama, pa kada ga se zasiti izađe iz njih i sipa otrov po ljudima koji boga ne mole.

Od svih sila koje nemaju uporište u znanosti, priznajem jedino ljubav.

Astrologija mi kaže da mi je nekakav Saturn izašao iz moga znaka i da me stalno ugrožava moj podznak te da su mi zbog toga protekle tri godine života bile katastrofalne. Ja u to ne vjerujem, iako jesu bile poprilično gadne.

Stalna kuknjava na društvenim mrežama koja se pretvara u crni humor, loše vijesti, neizvjesnost, smrt i bolest oko mene zaista je utjecala na moj život. Bojim se.

Zaista se bojim bolesti, smrti, siromaštva koje nas vjerojatno čeka. Bojim se novog svijeta. Bojim se tridesetih. Bojim se prolaznosti života, neuspjeha, neplodnosti, neshvaćanja.

Prezirem, ponavljam, moderne trenere naših života, ali sam spontano počela tražiti i raditi po jednu divnu stvar u svakom danu. Ne da bih se za nju zakačila, pa zanemarila sve negativno što se događa i kao noj s glavom u pijesku buljila u malu ljepotu, nego da bih se zadržala na površini.

Tako sam jedan dan shvatila da u HZZO-u u Splitu rade baš vrijedni i ažurni ljudi koji su mi riješili problem za jedan dan. Nisu svi uhljebi. To je divno. Rekla sam svima koliko je to divno.

Drugi dan sam susjedi, koja zaista ima divnog psa, rekla da je pas divan. Iskreno, divan je. Kao dobri čiko zarobljen u psećoj koži. Ne znam zašto joj, pobogu, ranije nisam rekla da je pas divan?

Počela sam, jebote, dijeliti i neke iskrene komplimente na stvari koje me uopće ne zanimaju. Tri dana u ovom „divno je“ moodu, počela sam primjećivati divne kolače (boktemazo), divne pletenine, divne božićne vjenčiće, divno složene meze, divne slike s bebama, divne interijere.

Foto: Canva

Nakon toga shvatila sam da je i moja kasirka divna žena. Puno divnija nego što bi trebala biti na svom mjestu.

I moje kolege na poslu, jebote, ne sabotiraju mene nego se bore da budu što bolji.

Divno je i kad prestane kiša. Divni su popusti na knjige. Mnogo je toga divnog što mi je zaklonjeno bitnim stvarima koje nisu divne.

Jesu li bitnije divne nebitne stvari od bitnih koje nisu divne?

Trenutno mi je bitno samo ono što je divno.

Ja nisam dobro, nek mi se javi neki astrolog, lajfkouč, majstor za vibraciju, neko.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije