MedicinanajnovijeRadoznala Lola

Sve smo mi Suzana Mančić!

Još su mi u sjećanju zgražavanja i osude javnosti na senzacionalistički naslov „Suzana Mančić orošavala vaginu“ Takvi bombastični naslovi me ostavljaju ravnodušnom, samo sam pomislila kako žena vjerovatno ima svoje razloge, ali je to mogla drugačije da iznese u javnost.

Piše: Sandra Lojić/Foto: Depositphotos/ Redakcija

Ili da ćuti o svojoj vagini.

A onda dođemo u godine menopauze, neka prije, neka kasnije i sve postanemo Suzana. Kreću muke, valunzi, nesanice, nervoza, umor, debljanje, bolovi u kostima i mišićima, pojačane bore… Kukamo jedna drugoj, pijemo razne suplemente, kupujemo skupe kreme, posjećujemo nutricioniste, fizijatre i sve češće ginekologa. Prepoznajete li se?

Sve to, ali, ćutimo kao zalivene na temu nje, gospođe vagine. A ona nas sve više pecka, sklone smo čestim infekcijama, nerijetko se pojavljuju ničim izazvane ranice, pa i nekontrolisano mokrenje. A seks?! Taj divni seks postaje naša noćna mora. Sve više se zatvaramo u sebe, počinju i prve nesuglasice sa partnerom, pa sve do toga da ga smatramo državnim neprijateljem br.1 koji nam nanosi bol. Kada ovakvo stanje potraje dugo, nastupa ravnodušnost i nađemo se u začaranom krugu.

Znate li da se ovako osjeća 70% žena u menopauzi? 

Sandra Lojić

Vremenom, vrate nam se sjećanja na godine kada smo bile pune energije, elana, vedre i nasmijane, kada smo zračile oko sebe, vrijeme strasti sa partnerom i vrijeme seksualnosti.

I odlučimo da ponovo budemo srećne, počinjemo istraživati, „gutamo“ stručnu literatutu, medicinske portale, razne forume i, ono najbitnije, otvoreno progovaramo o svojim problemima  užem krugu prijateljica. I, šokirane smo spoznajom da uopšte nismo usamljene sa svojim mukama.

Naravno, sve to prolazimo uz podršku partnera koji je još uvijek potentan!

E, tada se i kosmos poigra s nama, pa nam rješenje poturi pod nos. I umjesto da putujemo u Sarajevo, Beograd, Zagreb ili ko zna gdje, ponudi nam pomoć u našem gradu, Banjaluci, preciznije, u klinici Medico S. sa divnom dr Tatjanom Pavlović. A magične riječi su laserska rejuvenacija vagine.

Podmlađivanje vagine – zašto da ne!? 

Već kod prvog tretmana se uvjerite da je zaista jednostavno, bezbolno i  slično klasičnom ginekološkom pregledu. Čarolija lasera oslobađa kolagen iz zida vaše vagine, čineći je čvršćom, rješava suvoću i česte upale i infekcije, a shodno tome i bolne odnose. Pomaže i kod nekontrolisanog mokrenja.

Vraća nam i naše samopouzdanje, pojačava naš libido i najčešće su potrebna 2-3 tretmana, kako bi grozni simptomi nestali, a mi se vratili normalnom životu i njegovim radostima.

Dakle, problem možete riješiti i vi. Podrška partnera je poželjna, umirujuća, ali nije nužna. Ipak, vagina je samo vaša, i vrlo je važno da se vi osjećate zdravo, snažno, seksualno i poželjno, sa jakim libidom.

I kao što rekoh na početku, sve smo mi Suzana i imamo vaginu.

Šta ćemo uraditi s njom, e to je već naša stvar i može nas učiniti drugačijom od onih statističkih, poražavajućih 70 %.

A Vi? Ćutite i dalje ili uživate u čarima koje nose 50-te?

 

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije