Astrologijanajnovije

Potpuna solarna eklipsa u Strijelcu: Šamar realnosti

„The higher we soar, the smaller we appear to those who cannot fly.“

Jelena Puhalo

Ko visoko leti, nisko pada, kažu stari.
Zavisi koji su motivi vašeg leta. I sa čime letite, naravno.

Odlaze li iluzije?

Decembar je, nije vrijeme za kofu hladne vode, ali ona dolazi. Merkur na južnom čvoru ukazuje na mnogo toga što se reklo protekle dvije godine i sad lagano ne možemo da vjerujemo šta smo govorili.

Ovo je tako snažno svojevrsno buđenje iz nekih starih istina koje prestaju biti naše istine. I zato ovo i jeste vrijeme kada ego boli. Boli jer moramo da priznamo da smo govorili i mislili gluposti. Uglavnom.

Sa druge strane učimo se biti fleksibilniji prema našim istinama. Ono što je naša današnja istina, sutra ne mora da bude, važno je samo da u onom trenutku kad je izgovorena, bude stvarna i iskrena.

Kada se dobro zapitamo zašto je tako mnogo ljudi ove godine na koljenima, sada nekako svi stičemo ideju šta bi mogao biti razlog. Laž.

Lažni životi, samozablude, lažne konekcije, lažni ideali možda i ponajviše, jer oni vode sve ostalo. Stelijum u Jarcu nas je oborio na koljena da u produktivnoj slabosti oslabljeni i nemoćni da se branimo, srušimo posljednu frontu odbrane od svega lažima.

Foto: Canva

Iz laži je potekao i kukavičluk koji nas je ahrabrio da biramo uvijek lakše puteve. I kad vidim ovako jak stelijum u Strijelcu, znaku ideala i istine, znam da nije istina da ideali propadaju, da ih nema, da propadamo kao društvo, da smo dotaknuli samo dno…to prosto nije istina.

Propadaju koncepti idealizacije koji smo vijekovima njegovali. I kad kažem vijekovima ne pretjerujem, jer dispozitor solarne eklipse je Jupiter koji za koji dan ulazi u Vodoliju i objavljuje eru individualnosti, ekstrema i ekscentrizma.

Odlazi patrijarhat dragi moj. Ne odlazi sutra, ali što ranije shvatimo, biće lakše i nama i svijetu oko nas. Ulazimo u eru individuacije i autentizacije, a era krda, plemena i kolektiva odlazi. Polako i vjerovatno zauvijek. To ne znači da se gubi smisao porodice i zajednice.

To samo znači da se više nećemo moći skrivati iza bilo koga i bilo čega, da identifikacija preko svega spolja polako nestaje, da će jedini konektor među ljudima biti jednakost, ne istost…

Ova solarna eklipsa razmatra teme naših dubokih duhovnih temelja. Ono na čemu baziramo sve ono u šta vjerujemo. I u redu je da se to preispituje, u redu je da se mijenja i u redu je da tu nešto ne štima.

Jedino šta nije u redu je dozvola da iluzija života živi.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije