LjudiMedicinanajnovijeNaslovna vijestRadoznala Lola

Slavica Rokvić: Kako negovati intimno područje u menopauzi na prirodan način?

Ovih dana u Inbox-u toliko vaših pitanja na jednu veoma interesantnu temu. Odlučila sam da vam ne pišem svakoj pojedinačno, već da napišem objavu o problemu za koji ste zainteresovane.

PIše:Slavica Rokvić Redakcija

Izvor: Instagram

Foto: Unsplash

Nega intimne regije i problemi vezani za tu regiju u menopauzi.

Da biste lakše podneli probleme u starijoj životnoj dobi, mnogo ranije treba krenuti sa negovanjem te regije.

Kako se negovati na prirodan način, jer svi gelovi, lubrikanti, vaginalete i kremice pune su glicerina, parabena i drugih štetnih sastojaka? A priroda na dohvatu ruke.

Neka priroda bude naša hrana i lek.

Ne znam koliko vam je poznato da su svi kružni mišići u našem telu po kineskoj medicini vrata života i smrti? Kad su oni ojačani mi smo puni života.

Pa prema tome, kao što vežbamo telo, tako treba da vežbamo i sve kružne mišiće. Takvi su i mišići urogenitalnog trakta. Veoma bitni jer njihovim ojačavanjem sprečavamo u starijoj dobi prolaps tj. ispadanje materice, jačamo bešiku, poboljšavamo kompletnu prokrvljenost te regije.

To su takozvane Kegelove vežbe. Verujem da ste čuli za njih. Odlične su kako za žene tako i za muškarce (u slučaju uvećane prostate…).

Izvode se veoma lako,bilo gde i bilo kada. U tri serije tokom dana. Za početak osvestite mišić, a najlakše ga je pronaći kada vršite malu nuždu prekidanjem mlaza mokraće. To je taj mišić, krenite sa 5 sekundi stezanja mišića i 5 opuštanja u 10 ponavljanja. Postepeno povećavajte na 10 sekundi.

Negujemo kožu lica i tela raznim pomadicama, a koža intimne regije vapi za brigom.

Kantarionovo ulje odnosi pobedu, svako veče pred spavanje umasirajte ulje u kožu. Pišete o suvoći te regije. Postoje vaginalete na prirodnoj bazi, ali možete i sami da ih napravite. Napisaću recept. Odlične su.

I naravno sapun za intimnu negu koji isto pravim. Sa njim možete da tretirate celo telo jer ne narušava pH kože, čisteći je i negujući u isto vreme.

Skoro da zaboravim, kada vam se desi da imate problem sa kandidom, aplicirajte tabletu sode bikarbone kao vaginaletu (koristan savet pokojne dr Kostić još pre 35 godina).

 

Izvor: Slavica Rokvić / Instagram

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije