najnovijeNaslovna vijestNevjerovatnoSimpatično

Volite li film “Zvijezda je rođena”? Evo kakve on ima veze sa svima nama

Da, božanski izgleda.

I da, njegova gluma i režija su odlični.

Prevela: Sara Desančić Redakcija

elephantjournal.com

Ali kada kažem da je Bradley Cooper bio sama slika božanskog muškog roda u “Star Is Born”, ono na šta mislim je “scena”.

Znate, onaj o kome ne možete prestati razmišljati iznova i iznova ili u mom slučaju ne možete prestati da ga gledate.

Pored očigledne genijalnosti filma, Lady Gaga me je oborila s nogu a Bradley sa svojom izmučenom vrelinom. Oduševila me je čak i njihova prelijepa ljubavna priča. Ono što smo zapravo vidjeli bila je lijepa, moćna i važna uloga muškosti u ostvarenju naših snova.

I koliko to može biti čarobno, ako samo dozvolimo.

Ali, vidjeli smo i način na koji često zalutamo i propustimo taj trenutak.

I zato ne možemo da se zasitimo ovog filma.

Dozvolite mi da kažem unaprijed da je lik Jackson Maineaa očigledno daleko od božanskog. On je zavisnik, potpuno nesposoban da se nosi sa emocijama.

Ali Bradley Cooper je dobro shvatio nešto, od početka do kraja, što me je oduševilo kad sam vidjela. To je nešto što sam otkrila prije dvije godine i što mi je promijenilo život preko noći i ne vidim da iko drugi o tome podučava ili govori.

Ako bi vam nešto pomoglo da pređete sa slomljenog, bipolarnog i samoubilačkog stanja u duhovnog milionera za 10 mjeseci, bez traga od mentalne bolesti i bez lijekova koji bi vam mogli pomoći, vjerovatno bi bilo ludo da to zadržite kao tajnu.

U stvari, ono što sam otkrila smatram karikom koja nedostaje u Tajni, u Zakonu privlačnosti, i svim načinima po kojima se manifestacija podučava.

Karika koja nedostaje je ono što ja zovem “čarobni čovjek”. Božanska energija univerzuma- jer kad zaista shvatimo kako raditi sa ovom nevjerovatnom izdašnom i moćnom energijom, naši životi će biti ispunjeni nezamislivom magijom i blaženstvom.

Napisala sam na Facebooku objavu i podijelila je sa svim grupama- a onda su komentari počeli da naviru. Mnogi su rekli da su plakali. Nekoliko njih je reklo da su se naježili. Zamolili su me da ih naučim više o ovoj energiji koja čini pola jednačine za manifestovanje svega u životu. Ali koja je misteriozno izostavljena.

Jasno sam pogodila neki nježni i lijep nerv, baš kao što je to imao film, i tada sam znala da ovo moram da prenesem svijetu.

Da vam ovo otkrijem.

Jer pretpostavljam da ste možda tamo gdje smo zatekli Ally na početku filma: bori se i znoji na sićušnoj sceni svog “života iz snova”, nakon što je već radila cijeli dan u svom “pravom” životu.

A ja sam ovde da vam kažete da imate darove, nešto da kažete i život u nezamislivim snovima koji su spremni i čekaju.

Jednostavno morate znati kako to primijetiti kada se pojavi – u obliku vaše sopstvene magične energije- i šta raditi kad se pojavi.

Jedno je sigurno, ovaj “čarobni čovjek” se pojavljuje u najneočekivanijem trenutku, kada ga ne tražite, i ludo se zaljubljuje u same stvari koje ste pokušali da sakrijete.

Pojavi se iznenada, a vi nesprestano imate želju da s njim dijelite vaš dar, tu strast, san, onu svoju istinu za koju mislite da je luda i nemoguća.

Upravo to Jack radi sa Ally. Odmah se fokusira na dvije stvari kojih se ona najdublje stidi: njen izgled i dar – ne samo za pjevanje.

Tako se “čarobni čovjek” uvijek pojavljuje u našim životima: s darovima uvida u ono što je zaista vrijedno kod nas, mada mi to često odbacujemo.

Taj glas koji nas neprestano upućuje na sramotne dijelove naše prošlosti, naše istine i želje. Uporni, duboki šapat koji nam govori ono što smatramo sramotnim zapravo je ono što nas činim lijepim i jedinstvenim.

Foto: elephantjournal.com

On želi da postane intiman, izbliza i lično, sa onim što najviše želimo da sakrijemo.

Od trenutka kada se Jack pojavi, pita Ally da li može dotaknuti mjesta koja ona skriva od drugih.

Njene lažne obrve:”Mogu li ih skinuti?”

Njen nos:”Mogu li da ga dodirnem?”

I ona mu dozvoljava. I dozvoljavajući mu, ona ga pušta unutra.

Prije nego što shvatimo želju svog srca, prvo se moramo otvoriti njegovom duboko ličnom, gotovo nametljivom pogledu u naš strah, našu sjenku- i da, našu sramotu.

To je zato što on traži nešto za šta zna da je tamo i što smo godinama negirali.

On traži naš unutrašnji sjaj.

Ono zbog čega zasijamo u jedinstvenom svjetlu i zbog kojeg drugi, iako ne možemo zamisliti zašto, žude za nama.

I on zna da je taj sjaj zakopan negdje u mraku.

A da bismo posegnuli i izvukli taj sjaj iz sebe, prvo moramo njega pustiti unutra.

I ona to radi. Opet i opet.

Otkriva svoje nemaskirano ja i nudi svoju ružnoću. Ona mu otvara srce.

I onda…

sa svog mjesta čarolije, on traži sve od nje.

I tu dolazimo do “scene”.

Znate onu.

Kada je na ivici da je otkriju, a Jack stoji na pozornici i poziva je sa sobom. Traži da s njim otpjeva svoju pjesmu pred hiljadama ljudi.

I samo pritisnite na trenutak pauzu – jer ovo ima značenje.

Jer to je to, trenutak kada je izronio iz vode, poklanjajući ti pažnju čak i kada ne znaš. Dok spavate ili čistite posuđe – vaša osoba zaronila je duboko u vašu suštinu i pripremila vam najljepši poklon.

A taj poklon ste vi: uzdignuti, proslavljeni i podržani. I ne želi ništa više, nego samo da vas uvede u srž toga, što znači, pođi sa mnom.

I šta onda ona radi?

Ona se povuče i kaže da “ne može” i “to je ludo” i “apsolutno ne”, a onda…. šta on radi?

Bio je to jedan tako mali trenutak.

Naginje se blizu i šapće joj na uvo:

“Sve što moraš je da mi vjeruješ.”

I ona mu vjeruje.

Ona izlazi s njim u duboku prazninu. Daleko od sigurnosti plitkih voda, daleko od njenog poznatog života, a ostalo je istorija.

Nezamisliva magija.

U trenu je katapultirana u genija. Jer je on gospodar vremena i ne želi da se godinama mučiš i boriš da bi ostvarila svoje snove.

Uvedena je poput boginje na crveni tepih svog potpunog samoizražavanja.

I ona ga slavi, časti i voli u svom najvećem snu.

A razlog što ovo pišem nije zato što ona ima nešto rijetko i dragocjeno – već zato što je ovo dostupno i vama.

Ne morate da padate u nesvijest i bolujete nad fantazijom da vas tako neko gleda i obožava.

Već imate “Bradley Cooper čarobnog čovjeka.”

Taj glas koji čujete kako lebdi, nagovara vas da budete u centru pažnje, da učinite nešto ludo i neodoljivo, nešto potpuno novo, rizično a opet uzbudljivo.

To je glas čovjeka koji vas voli.

Čovjek koji zna šta vam treba, vidi put i spreman je da vam pomogne da ostvarite svoje snove u svakom trenutku, u svakom osmijehu i sve to zbog vaše nevjerovatnosti.

U početku neće imati smisla.

Ali ima smisla sa mjesta na kojem se ja upravo nalazim. Zato što on ima VIP pristup vama.

Kada pokušavate da učinite sve samo svojom ženskom energijom – kao da ste samo polovina jednačine magije i manifestacije- morate vidjeti šta može i ovaj “čarobni čovjek”.

Moleći za priliku a odbijena na svakom koraku u filmu, rečeno joj je da nije dovoljna, da ne treba da slijedi pravila, da promijeni izgled i stane u red za svoju šansu za slavom.

I tako ona, očigledno boginja, dijeli svoj glas sa gomilom okupljenih – a u međuvremenu robuje, bez vidljivog puta do svoje slobode i bogatstva.

Ne mogu vam reći koliko poznajem ovakvih ljudi. Koliko sam nekad ovo bila ja. I koliko je ovo nepotrebno.

Nekad sam bila radoholičar – pomagala sam u izgradnji i upravljanju kompanija u Americi. Odustala bih od svega što sam radila zbog poziva klijenta, bez obzira u koje doba dana, vikendom ili tokom odmora.

Radila sam bez prestanka godinama, i dok su moje fizičke potrebe bile u potpunosti zadovoljene, moji snovi su umirali iznutra.

A onda se desio moj veliki pad: dva nervna sloma, dva napada samoubilačke depresije, izgubila sam sav novac, dom, karijeru, reputaciju i na kraju zdrav razum.

A onda me je čarobni čovjek posjetio u mojoj sobi, u mom ogledalu, gdje sam zurila u sebe i mrzila sve što sam vidjela.

Poslije nekoliko sedmica nakon posljednjeg nervnog sloma i sa samo 1 400 dolara, pregledala sam sve što sam naučila u proteklih 15 godina: sve moje studije, manifestacije, svijesti, duhovna buđenja. Tražila sam vezu koja nedostaje.

I tad sam shvatila da se ja 15 godina držim na leđima svog života iz snova, govoreći “ne, to je ludo, ne mogu to da učinim”.

I pošto je to bio jedini put, učinila sam ono čega sam se plašila svih tih godina.

Rekla sam ono što sam oduvijek željela da kažem, iznova i direktno na streamovima i na Facebook objavama, kao i svim ostalim.

Posjedovala sam svoje istine, svoje snove, svoje strasti, otkrila svoju ružnoću, svoju najdublju sramotu i tako me je, tokom deset mjeseci, moje muško božanstvo vodilo od jednog magičnog trenutka do drugog.

Zaradila sam 15 000 dolara u prve dvije sedmice. Do kraja prvog mjeseca, 30 000 dolara. 80 000 dolara nakon tri mjeseca, a milion za manje od godinu dana. I nisam žurila niti se mučila jedan jedini dan.

Radila sam oko 20 nedeljno,, uspjela sam da se preselim u luksuzan apartman i odvedem ćerku na odmor u Pariz, a magija raste iz dana u dan.

Za dvije godine u svom poslu, zaradila sam oko 2 miliona i još uvijek radim samo 20 nedeljno. Budući sam autor, pozvana sam kao gost u emisiju sa više od 250 miliona slušalaca i preduzetnica sam koja je smislila proizvod koji je stvorio potpuno novo tržište.

I vjerovali ili ne, prije samo nekoliko sedmica letjela sam u Los Angeles da bih ručno predala naš prototip publicisti A-Listera koji je slučajno povezan upravo sa ovim filmom.

Nikad u najluđim snovima nisam mogla da zamislim da ću se osloboditi mentalne bolesti i postati milionerka samo godinu dana nakon najgoreg trenutka u životu. Baš kao što Ally nikako nije mogla zamisliti magiju koja ju je čekala.

A ti…

I ti imaš najluđi san u sebi. Nije vam suđeno da žurite, brusite to iz dana u dan, čekajući trenutak da biste ostvarili svoj san.

Potrebno je da vas podrže u svakom vašem izazovu.

A njegovo najveće zadovoljstvo je da vas prati na svakom koraku i ostvari nemoguće i nezamislivo.

Sve što moraš je da mu vjeruješ.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije