AstrologijanajnovijeNaslovna vijest

Horoskop za 2021. godinu: „Sve ima tačku pucanja…“

“Ako je sve na svetu besmisleno”, reče Alisa, “šta vas sprečava da napravite bilo kakav smisao?”

Jelena Puhalo

Poslušajte Alisu.

Makar se ojsećali potpuno izgubljeno. Godina na izmaku učinila je, ako ništa drugo, da pomjerimo shvatanje smisla. Oni koji su protresli dosadašnju terminologiju smisla i permutovali je, uspjeli su u svom ovom ludilu.

Tako je, učimo se sami uviđati razoge, ko ne vidi, ojseća.

Narednu godinu obilježiće u prvoj mjeri Jupiter i Saturn u Vodoliji i tri kvadrata Saturna i Urana. To su već dva znaka da je vrijeme da se spremimo za zabavni park, možda više park, manje zabavni, ali obećavam da će biti jako zanimljivo.

Jupiter i Saturn u Vodoliji najavljuju nam novo vrijeme dubokih socijalnih i socio-političkih promjena, velike promjene u percepciji planete Zemlje i života na njoj, nove vizije u posmatranju smisla i doživljaja čovjekovog postojanja.

Pozajmila sam tačku pucanja jer je to nekako sintagma koja najbolje karakteriše 2021.g. Veliki prevrati u svjetskoj ekonomiji, pad berze, u početku tako izražena socijalna nejednakost koju smo stvorili i želja da se nešto po tom pitanju uradi biće tako jaki pratioci ove godine.

Sljedeće na repertoaru je borba za zdravu vodu, zemlju, vazduh i priroda koja se buni protiv zloupotrebe svih vrsta. Očekujte velike demonstracije, pobune I socijalne nemire uslovljene ekonomskom krizom, zagađenjem, novonastalom situacijom sa vakcinom protiv covida-19 i mnoge druge pobune.

Jedino u šta možemo biti sigurni sa Vodolijom je da ona u svojoj esenciji ne sluša nikoga. Ona se ne pokorava. Ona radi revoluciju. Ona je uvijek i pod svaku cijenu drugačija od drugih, ona često pritišće, ali ne trpi pritisak, pa ćemo vidjeti svuda po planeti “ustajanje” protiv strogih zakona i presija, ukidanja sloboda i lokdauna.

Prvi kvadrat Saturn i Urana dolazi nam u februaru i tada ćemo vidjeti prvi udar pobune.

Vodolija je i znak vazdušnog saobraćaja i ovaj kvadrat govori o velikim promjenama koje dolaze na ovom planu.

Na privatnom planu, Vodolija ukazuje na fazu svih vrsta osamostaljivanja. Razvoj individualnosti, pojedinca, lične volje, nam dolazi. Naredni period ukazije nam na mnoge razvode, razlaze prijateljstava, saradništva i stvaranje novih odnosa.

Vodolija ne trpi strukture koje nemaju duboki socijalni smisao. Prošla godina je pokazala koliko besmisleno znači boraviti u bilo čemu što nema duboko značenje za svakog od nas. Sada će nam biti mnogo lakše da istupimo iz svega što nam iskonski ne odgovara. Ovo može biti promjena mjesta boravka, veze, svih odnosa, poslova…svega što smo mislili da je na dugi period možda čak i cijeli život.

Velike revizije i stvaranje novih društvenih mreža dolazi.

Mijenjamo svoju socijalnu strukturu na svim nivoima.

Ako bih mogla da kažem jednu rečenicu o 2021. Ona bi bila: Spremite svoj metalni pleh, dobro se smjestimo i lagano niz liticu sa snijegom…

Želim vam srećne praznike i da nađete mir i smisao u svemu što je iza i ispred nas!

 

 

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije