LjudiMjestanajnovijeNaslovna vijestPojave

Alicia Silverstone svog sina naziva “primjerom zdravlja” jer živi životom bez antibiotika

I sve je to zahvaljujući njegovoj veganskoj ishrani.

Alicia Silverstone svakodnevno dijeli novosti o veganskoj ishrani svog devetogodišnjeg sina Beara i objašnjava kako to utiče na njegovo ponašanje i zdravlje.

Prevela: Sara Desančić

I sve je to zahvaljujući njegovoj veganskoj ishrani.

Alicia Silverstone svakodnevno dijeli novosti o veganskoj ishrani svog devetogodišnjeg sina Beara i objašnjava kako to utiče na njegovo ponašanje i zdravlje.

U intervju za Us Magazine prošle godine, ona je tvrdila da, uglavnom zbog djelimično pomenute dijete “nikad nije morala da podiže glas na Beara” i da “kada se vaše dijete osjeća dobro, ponaša se dobro”.

E sad, nešto više od godinu dana, Silverstone svog sina naziva “primjerom zdravlja”, jer zahvaljujući njegovoj veganskoj ishrani živi životom bez antibiotika.

“On je takav primjer zdravlja. Ovo je dijete biljnog porijekla”, rekla je Silverstone za Entertainment Tonight.

Silverstone je nakon tog rekla da Bearu nikad nisu bili potrebni antibiotici ili medicinska intervencija.

Većina djece ima toliko upala uha, da stalno uzimaju lijekove.”Ne kažem da mu ih ne bih dala… kažem da mu to trenutno nije potrebno”, rekla je glumica.

Prema Silverstone, Bear je bio bolestan samo dva puta u svom kratkom životu- i “otprilike nekoliko sati”.

“Mama, ja se ne osjećam dobro. Idem da legnem. Samo dva puta tokom ovih devet godina. Nos može da mu bude začepljen, ali on će se i dalje penjati po drveću. Toliko je zdrav. Samo to želim da podijelim sa svijetom. Kako bi ljudi mogli vidjeti da su djeca biljnog porijekla zaista zdrava. Nije da im je samo dobro. Oni mogu bolje”, rekla je glumica.

Ovo nije prvi put da Silverstone priča o vrhunskom zdravlju svog sina.

Kao glavni govornik, 2018. godine, na samitu #RaiseTheGreenBar, Silverstone je rekla da Bear “nikad u životu nije morao da uzima lijekove”.

“Ako mu curi nos, on se i dalje osjeća dobro i ide u školu”, dodala je ona za People.

Silverstone se odrekla mesa u 21. godini. Ne samo da je 2004. proglašena najseksi vegetarijankom, već je napisala i knjigu o veganskom načinu života i njegovim prednostima, pod nazivom “The Kind Diet”.

Kasnije je 2014. godine objavila “The Kind Mama”, gdje je, prema Entertainment Tonight, prvi put otkrila da njenom sinu nikad nije bila potrebna medicinska pomoć.

“Kad biljke koristite kao lijek – ova hranljiva čuda da biste se zaista izliječili, sve je lakše.

Moramo da imamo srećne, zdrave mame i bebe a kada se mama osjeća dobro, svi se osjećaju dobro. Djeca se osjećaju nevjerovatno i samo se bore da urade sve što im se radi, i uspijevaju u tome”, rekla je ona.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije