DogađajiKulturanajnovijePojaveRadoznala Lola

Ovo su najgledaniji novogodišnji filmovi svih vremena

Novogodišnji i božićni praznici predstavljaju pravu radost za djecu i za odrasle zbog godišnjih odmora i prazničnih dana. Tada svi mogu da se opuste uz avanture njihovih filmskih junaka u filmovima sa prazničnom tematikom.

Redakcija

Nezavisne/Mamaklik

Foto: Nola.com

6. “Vilenjak” (“Elf” – 2003)

Čovjek je greškom cijeloga svog života bio odgajan kao vilenjak, da bi naučeno iskoristio u najvažnijem trenutku…

“Farel (prim.aut. glavni glumac) je šaljivdžija, tako je i dio ovog duhovitog zabavnog porodičnog ostvarenja, kada se “pravi Božićni duh” mora ponovo potvrditi, uspješno nadvladava melanholiju urnebesnom komedijom”, Dejvid Ansen, Newsweek

7. “Deda Mraz” (“The Santa Claus” – 1994)

Kada “pravi” Deda Mraz padne s krova na Badnje veče, razvedeni otac Skot obuče njegovo odjelo i spletom čudnih okolnosti postane novi Deda Mraz. Skot i njegov sin Čarli ubrzo završavaju na Sjevernom polu…

“Ovo je Alenov (Tim Allen) filmski debi, a lako se vidi zašto je njegov nastup razbijao. U njegovom humoru je kvalitet bez napora, ali to je i njegova lagana prednost”, Džef Šenon, Seattle Times.

8. “Deda Mraz 2” (“The Santa Claus 2” – 2002)

Osam godina kasnije stiže nam drugi logični nastavak “Deda Mraza”. Film je 2003.godine nominovan za nagradu Saturn u kategoriji za najbolji film fantastične tematike.

“To je kao kućna zabava spremna za gledanje uz kokice iz mikrotalasne pećnice…”, Džin Sejmur, Newsday.

9. “Božićna priča” (“A Christmas Carol” – 2009)

Duhovi odvode starog Ebenezera Skrudža (Džim Keri) na putovanje koje će mu otvoriti oči, otkrivši mu istine sa kojima ne želi da se suoči. Skrudž mora da otvori svoje srce da bi ispravio greške koje je godinama činio…

“Da li je ova zabava postigla bezvremenost izvan svog izuzetnog izvornog materijala?Ne…”, Lisa Kenedi, Denver Post.

10. “Četiri Božića” (“Four Christmases” – 2008)

Kejt (Riz Viterspun) i Bred (Vins Von) su mladi par, oboje djeca razvedenih roditelja koji su se svi oženili po drugi put. Ta ih činjenica stavlja pred nemoguću misiju – tokom Božića moraju posjetiti sve četiri kuće u kojima sada žive njihovi roditelji. Evo šta je kritika rekla za ovo ostvarenje na desetom mjestu “Insajderove” liste.

“Uživali smo u njihovoj sebičnoj samilosti, baš kao i mi, kad se osjećamo krivima u stvaranju porodičnog traga suza”, Emi Nikolson iz časopisa Boxoffice.

 

Izvor: Nezavisne

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije