Astrologijanajnovije

Mlad Mjesec u Jarcu: Može li početak bez kraja?

Ako je svaki mlad Mjesec vrijeme da nešto počinjemo, onda je ovaj mlađak vrijeme da počnemo sve što je za nas propustila 2020.

Jelena Puhalo

Sunce, Mjesec i Pluton egzaktno konjugirani na stepenu gdje se desila velika konjunkcija Jupitera i Plutona i Saturna i Plutona u Jarcu.

Sada je vrijeme da razbijamo blokade. Da se penjemo. Da podižemo temelje i donosimo velike odluke tamo gdje nam se ništa nije dozvolilo prošle godine.

Jarac je znak hijerarhije, uspona, životnog poziva, struktura i uvijek se nešto veliko i jako značajno dešava u ovom znaku.

Sabiranje utisaka sa terena, brojanje izgubljenog i koncentrisanje na sve što je ostalo simbol je ovog mladog Mjeseca. I promjena, velika promjena. Baš jedan novi životni poziv i zov za svakog od nas.

Sada je vrijeme da svako počne potpuno novu priču u nekom od glavnih životnih aspekata.

S obzirom da je znak Jarca sve što sam nabrojala, velika priča će se odvijati na planu: poslovanje, karijere, profesije, posla svake vrste. Nove prilike od mnogih zahtijevaju da dobro porazmisle kuda i šta dalje sa tim temama. Kuda se dalje penjati bez onoga klasičnog dosadašnjeg: povrede sebe.

Sve paralize 2020. U Jarcu sada su negdje guranja naprijed.

I dok čekamo onaj veliki mlad Mjesec u Vodoliji za nekih mjesec dana, koji u pravom smislu prezentira novi početak, sada se još uvijek sabiramo i prestrojavamo.

I drma nas i lijevo i desno. Sa Plutonom idemo u sopstvenu srž, tražimo dubine i dubinske transformacije, tražimo ono sjeme koje se sadi na goloj duši.

Zato i ovi tekstovi u ovom periodu izgledaju tako fatalistički za poimanje jedne Vage, ali negdje sve nas dere fatalizam i fanatizam kada se polako počinjemo osvrtati na život koji je 2020. Adresirao samo na: preživi.

Foto: Canva

A nismo pohlepni i nezasiti ako hoćemo malo više od toga. Mislim da svako od nas treba da shvati da može bolje od preživjeti. Neko nije imao ni toliko sreće, ali za one koji jesu, vrijeme je da idemo dalje. Ne možemo ostati u programima preživljavanja.

Uvijek poslije velikih životnih potresa dolazi i veliki reset koji nas uštimava za dalje. Koliko god da je dobro smanjiti očekivanja toliko isto je dobro shvatiti da ne mora uvijek tako nisko da stoji ljestvica, da imamo pravo da tražimo sve!

I tako je i u ljubavi i u poslu i u svemu. Ali da bi nešto počeli, hajde da se odredimo kuda ćemo i kako ćemo, i  sa čim ćemo.

Kako mi, tako i kosmos. Ne zaboravite! Kako gore, tako i dolje.

Ljubim vas!

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije