LjudinajnovijeNaslovna vijestPojave

Forbes objavio listu najbogatijih slavnih osoba

I ne, Beyoncé nije prva.

Redakcija

Buro 247

Forbes je objavio novu listu najbogatijih zvijezda u showbusinessu, a na tron je ovaj put zasjeo Sean Combs poznatiji kao Diddy.

Diddy je od svoje turneje, modne linije i saradnje s Diageo Ciroc votkom, prošle godine zaradio 130 miliona dolara, a slijedi ga Beyoncé kojoj su turneja “Formation” i album “Lemonade” donijeli 105 miliona dolara.

Na trećem je mjestu J.K. Rowling sa 95 miliona dolara, na četvrtom Drake s 94 miliona i na petom Cristiano Ronaldo sa zarađenih 93 miliona dolara u prošloj godini.

Na listi 100 najbogatijih poznatih osoba pojavili su se i Lionel Messi, Jackie Chan, Kevin Hart, ali i bolivudske zvijezde poput Shaha Rukha Khana.

Najmlađa osoba na listi je Kylie Jenner, koja osim od obiteljske reality emisije, zarađuje i od svoje linije odjeće i kozmetičke linije, a tek joj je 19 godina. Na listi se našlo samo 16 žena, a među njima nema nijedne glumice zbog čega je ponovno otvoreno pitanje razlike u plaćama za glumce i glumice. Cijelu listu pronađite na stranicama Forbesa.

 

Izvor: Buro 247

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije