KulturanajnovijeNaslovna vijest

10 znakova da ste ovisni o knjigama

Jeste li zavisni o knjigama i čitanju?

Ako čitate ovo, vjerojatno jeste.

Redakcija

knjige.info

Ako se pronalazite u više sljedećih tačaka, to je skoro pa sigurno.

1. Svaki put kad pogledate policu s knjigama razmišljate kako je posložiti da vam stane još knjiga. Zaključite da vam treba veći stan.

2. Više vremena provodite s bibliotekarom/kom nego s nekim prijateljima. Bibliotekar/ka uvijek ima neku preporuku za vas.

3. Najmanje jednom nedeljno kažete da će vas muž/žena/cura/dečko ostaviti ako kupite još jednu knjigu. I opet je kupite. I opet vas ne ostave.

4. U svakom trenutku morate imati knjigu za čitanje. Ako pročitate knjigu, a ne čeka vas druga, pomalo vas hvata panika.

5. Svaki slobodni trenutak provodite na oglasima tražeći knjige koje vam fale. Svako toliko proklinjete sudbinu jer vam je knjiga koju želite pobjegla pred nosom.

6. Najmanje jednom ste rekli ili pomislili: „Možda puno trošim na knjige, alibarem se ne drogiram“. Istina, šta drugo reći.

7. Kad uđete u knjižaru s namjerom da samo razgledate, napustite je s najmanje jednom knjigom, a najčešće i više njih. Isto se ponavlja i u biblioteci.

8. Kad vam dođe plata, prva stanica nakon mobilnog bankarstva su oglasi s knjigama. Google vas je prokužio pa vam prikazuje isključivo plaćene oglase Školske knjige, Profila i Mozaika.

9. Na nekoj hrpi imate20-ak nepročitanih knjiga i uvjeravate se da ćete ih pročitati prije nego što kupite još jednu novu. Mo’š mislit.

10. Napamet znate cijene slanja štampanih paketa. Prodavači(ce) vas zovu komšija(a), a najmanje jednom su vas upitali: „A idu knjige, a?“

Preuzeto sa: knjige.info

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije