AktivizamHrabra LolanajnovijeNaslovna vijest

JOŠ JEDNA DEVOJKA OPTUŽUJE MIKU ALEKSIĆA ZA ZLOSTAVLJANJE: Isplivali novi detalji o slučaju koji je uznemirio javnost!

Jedna od, u to vreme devojčica, podelila je potresnu priču. Ona je prošla kroz seksualno maltretiranje koje je prati do danas.

Lola Magazin

mondo.rs

Ugledni beogradski profesor Miroslav Mika Aleksić uhapšen je nakon što ga je nekoliko nekadašnjih polaznica škole glume koju vodi prijavilo za silovanje i seksualno napastvovanje.

Poznat je kao vrsni profesor glume, a javnost u Srbiji šokirana je optužbama koje su iznele devojke, među kojima je i glumica Milena Radulović.

Kroz školu koju vodi skoro četiri decenije, prošlo je na hiljade dece. Neka od njih postala su poznata glumačka imena. Upravo jedno od te dece, danas poznata mlada glumica Milena Radulović, prva je javno govorila o navodnom paklu kroz koji je sa svojim učiteljem prošla.

Međutim, pored devojaka koje su Aleksića optužile za seksualno zlostavljanje, veliki je broj onih koje su, prolazile kroz, kako tvrde, seksualnu torturu profesora glume.

Jedna od njih je putem svog Instagram naloga čestitala Radulovićevoj i ostalima na hrabrosti, pa iznela neprijatnosti kroz koje je ona prošla sa Mikom Aleksićem.

Njenu objavu prenosimo u celosti:

“Kod Mike sam krenula na časove glume sa šest godina i išla sam skoro jedanaest godina u grupu. Mika je tokom celokupnog mog odrastanja bio najveći autoritet u mom životu, tako sam uvek govorila. Na svako Mikino pitanje, morao si da imaš jasan odgovor i strah te je bio da li će te nazvati nekim pogrdnim imenom ukoliko nešto zezneš, primeri: guska, glupača i slično. Pored uvreda, bilo je i čuveno ‘mrš na umivanje’.

S tim da su ovakve stvari često ljudima bile simpatične, Mika je napravio kult ličnosti od sebe, i na taj način opravdao svoje postupke. Cela filozofija je polazila od ideje da sa decom treba razgovarati kao sa odraslim bićima, pa je samim tim i roditeljima bilo zabranjeno da se mešaju u ceo proces. Suma sumarum, napravljen je ceo jedan eko sistem koji je Miki omogućio potpunu kontrolu nad pojedincima koji pripadaju grupi, na šta se nadovezuje i jedno od pravila grupe koje je bilo ‘U grupi vlada samoupravljanje, samo Mika upravlja’.

Kada sam napunila nekih 16, 17 godina, Mika me je pozvao kod sebe u kancelariju na razgovor. Ne sećam se tačno kako je to iskomunicirao. Sve u svemu, počeo je da me ispituje o seksu. Vrlo se dobro sećam pitanja, kao i šta sam bila obukla toga dana, što sam kasnije čula da hoće da se desi kada je neki traumatičan trenutak bio u tvom životu. Pitanja su bila ‘Da li se kre*eš?’. Ja sam se, naravno, zbunila ali pošto se podrazumevalo u mom životu da se na svako Mikino pitanje odgovori, ja sam stidljivo odgovorila ‘da’ na šta se on nasmejao i rekao ‘Da, da, a je l` voliš da se kre*eš’? Ja sam i dalje bila potpuno zbunjena situacijom, ali je on samo nastavio da postavlja pitanja. ‘A gde najviše voliš da se kre*eš’? Ja sam i dalje imala neki tupavi kez na licu pa je umesto mene on odgovorio na to pitanje: “Gde stigneš, a?”, nakon toga je prestao da me ispituje i jedine situacije koje se sećam sledeće je bilo da mi je tražio da ustanem i da se okrenem, što sam ja poslušno uradila, da bi me on potapšao/protresao po dupetu i rekao ‘Malo je kanta, ali može da prođe’.

Nakon toga sam se možda još jednom vratila tamo i nikada više.

Podrška i poziv svim devojkama da ispričaju svoju priču”.

Ovo su njene objave na Instagramu:

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije