AktivizamHrabra LolanajnovijeNaslovna vijest

ZAŠTO ŽENE NE PRIJAVLJUJU SILOVANJE GODINAMA?

Jutros me umjesto crnog čaja razbudila vijest o Miroslavu Miki Aleksiću koji je u svojoj školi glume sustavno i promišljeno godinama silovao maloljetne djevojčice i djevojke.

Nina Bljak

U javnosti je, nakon 9 godina, o svemu što je doživjela hrabro progovorila srpska glumica Milena Radulović. Ono što me nokautiralo, po ne znam koji puta, komentari su ljudi koji su se pitali – KAKO JE TO SILOVANJE AKO SE DOGODILO VIŠE PUTA I ZAŠTO GA PRIJAVLJUJE TEK SADA, NAKON 9 GODINA, MA TO MORA DA JE LAŽ!??!?

 

Možda sam naivna, ali mene ovi komentari uvijek iznova šokiraju, razljute i začude. No, umjesto da se čudimo muškarcima i ženama (DA, I ŽENAMA!!!!), koje pišu takve komentare, hajmo odgovoriti na pitanje: “zašto žene silovanje ne prijave (odmah)?”:

*zbog toga što se boje upravo takvih komentara i osuda
*zbog toga što se boje nasilnika
*zbog toga što su godinama manipulirane
*zbog toga što im rodbina kaže – “ma malo je popio, neće više, nije on takav”
*zbog toga što im društvo kaže – “stavi malo pudera na to oko i sunčane naočale, ima više novca od tebe, uzet će ti djecu na sudu”
*zato što im ODVJETNIK kaže – “ako sad pokažeš te fotografije na kojima se jasno vidi da si premlaćena, smijat će ti se cijela stanica, pa prošlo je više od pola godine”
*ZATO ŠTO SE BOJE, ZATO ŠTO IH NITKO NE ŠTITI, ZATO ŠTO IM NITKO NE VJERUJE!!!

Na kraju svega vas želim podsjetiti da se silovanje može događati godinama jer žrtve često nisu ni svjesne da ih netko zlostavlja, silovanje se može događati u dugim vezama, silovanje se može dogoditi u braku, silovati može i profesor, i rođak, i susjed kojeg svi vole! Silovanje se ne događa samo noću, u mračnim slijepim ulicama, silovanja i zlostavljanja NAŽALOST ima posvuda oko nas.

Nemojte od žrtava praviti krivce. #ninabljak

 

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije