DogađajiKulturaLjudinajnovijeRadoznala Lola

Cijela bivša Juga tuguje / Riječi preminule glumice odjeknule regionom

Tamo idem uskoro, ne plašim se, samo da sklopim oči…

Redakcija

Oslobođenje

Foto: Radio Sarajevo

Riječi koje je Mira Furlan izgovarala kao Delen u TV seriji “Vavilon 5” postale su viralne nakon vijesti o smrti glumice

Samo da sklopim oči i osetim lepotu oko sebe. I uhvatim vazduh na nebu punom zvezda. Udahni, izdahni. To je sve

bile su reči Mire Furlan, koje su preplavile Twitter i društvene mreže nakon vijesti o odlasku glumice, koja je preminula 20. januara u 65. godini.

– Gledam u zvezde. Noć je čista i zvezdani put se čini tako blizu. Tamo idem uskoro. Svi smo materija iz zvezda. Ne plašim se. Samo da sklopim oči i osetim lepotu oko sebe. I uhvatim vazduh na nebu punom zvezda. Udahni, izdahni. To je sve – bile su reči koje je Mira Furlan izgovarala kao Delen u TV seriji “Vavilon 5”, a koje su odjeknule nakon vijesti o smrti glumice.

Za glumicom tuguju fanovi širom bivše Jugoslavije, ali i Amerike. Mnogi podsjećaju kako je od mržnje pobegla u Ameriku s mužem, rediteljem Goran Gajićem.

 

Region se oprašta od legendarne glumice

– Jednom je pobegla iz jugoslovenskog ludila, sada je pobjegla zauvijek. Ali, legenda živi…

– Mira Furlan je bila toliko svoja, posebna, u svemu što je radila, da će ostati u sjećanju ne samo kao izvrsna glumica nego kao jedna od onih koje su živjele uspravno i časno, odupirući se hrabro kad je bilo teško. Hvala joj na svemu.

Uzrok smrti poznate glumice još nije poznat, ali je tvorac serije “Vavilon 5” u kojoj je igrala nekoliko sezona i koji se oprostio od nje na društvenim mrežama, rekao da je već neko vreme imala probleme sa zdravljem.

 

Tuguju i fanovi širom svijeta

– Tako tužna vest…. Dok ne dobijemo šansu da se ponovo sretnemo sa druge strane Počivaj u miru, i spavaj u svetlosti, draga Miro – samo je jedna od brojnih reakacija na smrt proslavljene glumice Mire Furlan na društvenim mrežama.

– Upoznao sam Miru šest ili sedam puta i tako često pričao sa njom. Ovo je tako tragična vest. Još jedna članica familije “Vavilon 5” otišla je… – podsetio je drugi.

– Imala je pogled… Bila je tako divna, talentovana i duhovita, pišu svi iz Amerike na Tviteru, podećajući da je njena uloga u seriji “Vavilon 5” bila je jedna od najinspirativnijih u ovoj naučno fantastičnoj seriji, jednoj od najboljih ikad.

– Moje je srce danas teško – piše grupa fanova serije “Vavilon 5”, dodajući: Ovo je ogroman gubitak. Bila je deo jedne od najboljih serija ikad, njeno srce i duša. Zbogom velikom talentu. Srešćemo se ponovo u reci duša.

“Srce mi se slama”, napisao je još jedan korisnik podsjetivši na riječi koje je Furlanova izgovarala u seriji “Vavilon 5”: Stojimo između sveće i zvezde, između tame i svetlosti…

 

Izvor: Oslobođenje

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije