Astrologijanajnovije

Kvadrat Saturna u Vodoliji i Urana u Biku: Najvažniji aspekat 2021. Godine

Ova je lakša, ali ništa još nije gotovo.

Jelena Puhalo

Svaka godina ima neki astronomski položaj koji je obiljež, a najbolje o tome govori 2020. godina. Ova 2021, može slobodno da se kaže, je godina kvadrata Saturna i Urana.

I pričali smo negdje kako se to pokazivalo u istoriji. Izazovni aspekti ova dva transsaturna govore o društvenoj, ekonomskoj, socijalnoj, klimatskoj i političkoj prekretnici na čijoj granici stoji čovječanstvo trenutno.

Hajde da objasnimo 

Pored Saturna, i Jupiter je cijele godine u Vodoliji. Jupiter u Jarcu, zajedno sa južnim čvorom u Strijelcu, govorio je o potpunom kolapsu međunarodnog saobraćaja, zatvaranju unutar granica, pa i dalje… zatvaranje u domove, sjeverni čvor u Blizancima stalno nas tjera da se okrećemo lokalu, lokalnim temama, lokalnoj zajednici.

Foto: Canva

I sada Jupiter, prešavši u Vodoliju, recimo da je „olabavio“. Ali i ostaje do kraja godine u Strijelcu. Želim vam reći da po svemu sudeći, putovaće se više, ali sa velikim zadrškama i dalje.

Moja su očekivanja da normalizacija putovanja dolazi malo neznatnija kada Jupiter uđe u svoj znak Ribe, krajem proljeće 2021. i onda konačno 2022. kada se otvara mogućnost da se ide mnogo daleko.

Riba je znak egozotike, daljine, prekookeanije svih vrsta, spiritualnosti, tako da nam je neka količina strpljenja ipak potrebna. Jupiter u Vodoliji govori o novim prijateljstvima, učvršćivanjima starih, govori o tome da planeta putovanja u znaku druženja kaže da je najbolje da nekuda idemo u grupama, sa prijateljima.

Vodolija je znak skvotera, beskućnika, slobodnjaka, pa je i najbolje ići u neke „slobodne“ varijante, sa što manje hotela i režima kretanja.

Ali, Saturn u Vodoliji vrši pritisak na trenutne zakone, društvene postavke, organizaciju, traži više volonterstva, više besplatnog, više slobode, ali tek nakon što pritisne, a sada nas otprilike pritišće po onome što smo navikli razvijati u sebi i van sebe decenijama ili vijekovima iza.

Ako je Saturn presija i pritisak svake vrste, onda imamo pritisak i presiju javnosti (Vodolija) na zastarjele zakone i pravila, kao i nepisana pravila socijalnih nejednakosti koje sada izlaze na vidjelo.

Shvatite da je Vodolija znak koji ne poznaje razlike osim one neophodne autentizacije koja nam je svima karakteristična i treba da je njegujemo. Negdje smo zaista jedinstveni samo po kreaciji, sve ostalo nam je zajedničko. Želim da prenesem taj utisak.

Pogledajte čime vam vlada Saturn u natalu, i onda značenja te kuće direktno suočite sa kvadratom Urana u Biku. Potreba da se ta sekcija života iz temelja promijeni. I to će se dešavati u tri navrata ove godine. I pazite, ne nasjedajte na informaciju da će sve da se ruši.

Ovo nije nužno rušenje iako je kvadrat, ovo je stvaranje nečeg sasvim drugačijeg, put kojim nikad nismo išli. Recimo ako smo nešto 30 ili 40 godina radili na ovaj način, sada ćemo ga potpuno promijeniti. Jer vodolijsko vrijeme traži nove modele.

Kada vršimo otpor na promjenu, dešavaju se slomovi.

Toliko toga je u ovom kvadratu Saturna i Urana, toliko naših rutina koje ćemo mijenjati, ako pomislimo da je sve u Vodoliji sklono oslobođenju, nekada oslobođenje ne izgleda onako kako smo očekivale.

Za primjer bih navela da je za nekog oslobođenje izlazak iz disfunkcionalne veze ili odnosa, ili odnosa u kome nema rasta i razvoja, ljubavi i podrške, a za nekoga je oslobođenje da prihvati da je došlo vrijeme da se sa nekim poveže, uortači, da se uči kompromisu i odnosu, da se uči živjeti i raditi u dvoje, da prihvati da njegova samoća više nije produktivna za njegov razvoj.

Razumijete me i ja negdje pokušavam razumjeti sebe, ali važno je da  više ne radimo stvari na način na koji smo ih radili i da ne mislimo kako smo mislili. Važno je da uvidimo ljepotu novoga.

Pisaću cijelu godinu o ovom kvadratu i svaki od tri puta donijeće nam neki novi izazov i nove promjene.

Bićemo svaki put iznova pritjerani uza zid da se korjenito mijenjamo i da rastežemo svoje granice razumijevanja i tolerancije, ali sa sviješću o sopstvenim granicama.

Ljubim vas!

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije