KulturaLjudinajnovijePojaveRadoznala Lola

Nele Karajlić život u gradu zamijenio planinom, ima vinograd i pravi džem: Svaki dan radim na njivi da zaslužim pivo

Uglavnom provodi na svom imanju, gdje ima pravo poljoprivredno gazdinstvo

Redakcija

Blic.rs

Foto: Oslobođenje

Na Kosmaju sve više poznatih ličnosti ima vikendice, a jedan od prvih koji je otkrio ljepote ove planine jeste frontmen “Zabranjenog pušenja”.

Nele Karajlić

Nele Karajlić svo slobodno vrijeme sa suprugom uglavnom provodi na svom imanju, gdje ima pravo poljoprivredno gazdinstvo.

– Kuća, koja se nalazi na imanju, stara je preko 100 godina, ona nije bila u ovom stanju kad smo je kupili, već smo je prije 20 godina renovirali. Ona datira od prije Drugog svjetskog rata, a bila je u vlasništu tadašnjeg glavnog urednika “Politike” Dobrice Kuzmića, i po njemu naša ulica i nosi ime – započeo je priču muzičar i glumac dok je pokazivao svoju vikendicu i imanje u emisiji “Srećna Srbija”, te dodao da trenutno ima nekoliko vrsta voćki u svom dvorištu.

– Imamo šljive, kruške, jabuke, sve sami obrađujemo. Pečem i rakiju, pravim džemove. Najveći problem je kad mnogo rodi jer tada ima mnogo da se radi, ali isto je problem i kad malo rodi, jer se onda pobijemo gdje će da ide to voće, da l’ u rakiju ili u džem.

Nele

Pored toga Nele ima i vinograd koji je nedavno zasadio, a ne krije da svaki slobodan trenutak koristi za rad u polju.

– Vinograd je najveći eksperiment, ovo mu je druga godina. E, to će biti spektakularan rezultat ako izbijemo po litar na svaki čokot – kaže Karajlić i dodaje šta prvo uradi kad dođe iz Beograda na imanje.

– Odmah uđem u dvorište da vidim šta je sa voćnjakom. Svaki dan radim na njivi da zaslužim to pivo, piše Blic.

 

Izvor: Blic.rs

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije