Ljudski odnosinajnovijeNaslovna vijestŽivot

Nekim danima ćete živjeti u neredu

Nekim danima ćete živjeti u neredu.

Naći ćete obješene čarape na televizoru, tanjire neočišćene od nedelje.

Prevela: Sara Desančić

Jedva ćete ustati iz kreveta. Dane ćete provoditi skrivajući se ispod pokrivača, spuštenih roletni, gledajući filmove i serije koje vas toliko ne zanimaju.

Biće vam žao vaših biljaka o kojima ne možete da se brinete, drugi put ćete ignorisati pozive majke od ranog jutra.

Mrzićete sebe što ste tako slabi, tako iscrpljeni čak i kad ne radite ništa. Prijatelji će vam reći da se rano probudite i vježbate a vi ćete se tužno smješkati i klimati glavom jer ne možete da ih natjerate da shvate da ste jednostavno preumorni, pretužni bez nekog posebnog razloga.

U svojim loši danima gledaćete se u ekran laptopa i gaditi se svega što jeste. Pročitaćete citate koji će vam reći da je u redu da to sve bude tako.

Vaš um će vam neprestano govoriti da nije u redu i da je srceparajuće gledati vas u tom stanju. U ovakvim danima želim da uradite bar jednu stvar za sebe.

Želim da pojedete neko voće ili vratite šolje u kuhinju. Želim da otvorite zavjese i gledate u sunčevu svjetlost bar deset minuta. Želim da pustite svoju omiljenu pjesmu i pošaljete poruku svojoj majci “volim te”. Želim da budete produktivni i pravite kontrolne liste.

Foto: Canva

Ako nešto ne postignete za jedan dan, čini se da se osjećate kao gubitnik, kao da gubite vrijeme. Ali nekim danima jednostavno ne možete da ispunite sve te zahtjeve. Ne izvinjavajte se sebi zbog toga.

Želim da dišete i da se sjetite da je dovoljno ako danas uradite samo jednu stvar, sve ostalo ostavite.

Želim da znate da je u redu ako ne želite da uložite energiju da očistite nered. Nekim danima smijete zadržati tu svoju energiju samo kako bi se spasili.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije