KulturaLjudinajnovijeNaslovna vijest

15 poruka koje se kriju iza tetovaža poznatih ličnosti

Od sitnih tačkica do masivnih umjetničkih djela mastilom- što se tiče tetovaža, većina poznatih ličnosti ne oklijeva da ukrasi svoja tijela.

Prevela: Sara Desančić

brightside.me

Foto: brightside.me

Neke od njih su u znak zahvalnosti svojim voljenima, dok druge služe kao snažni podsjetnici na teške dane i da se nikad ne predaju.

I bez sumnje, poznavanje priča i okolnosti koje stoje iza njihovih kreacija može učiniti njihove tetovaže 10 puta ljepšim.

Mi jednostavno obožavamo ovih 15 tetovaža i jedva čekamo da vam kažemo njihova značenja. Vrijeme je za omiljeno piće i uživajte!

 1. Lily Collins

Ako se Lily tetovirala, onda možete biti sigurni da iza toga stoji neko posebno značenje. Na nozi ima ružu sa nizom riječi u obliku stabljike:”Priroda ovog cvijeta je da cvjeta.”

Uradila je to nakon snimanja filma Love, Rosie. Prema njenim riječima, poruka je sljedeća:”Otpada jedna latica koja možda simbolizuje da izgledam nježno, ali jaka sam poput ruže.”

 1. Rihanna

Ona je veliki ljubitelj tetovaža koje nose neko značenje, a ovo umjetničko djelo na njenom tijelu nije izuzetak. Iznad njene ključne kosti piše:”Nikad neuspjeh. Uvijek lekcija.”

Tekst je napisan unazad, a prema njenim riječima, to je urađeno na ovaj način da bi ga mogla pročitati u ogledalu.”U osnovi se kaže da je u redu da se pogriješi. Samo to ne radite dva puta”, rekla je u jednom intervjuu.

 1. Sophie Turner

Sophie ima puno malih i vrlo elegantnih tetovaža po cijelom tijelu. I ovog puta, odlučila je da izrazi svoja osjećanja prema dedi- jednostavnim slovom “G” na njenom prstu. Za nju je njen dragi deda njen heroj!

 1. Justin Bieber

Justin voli različite neobične tetovaže, a ni ova nije izuzetak. Iako je napisano neurednim fontom, služi mu kao podsjetnik:”Osvrćem se na mnoge stvari u životu, greške, nesigurnosti, i ako osjećam da sam izgubio puno vremena, to takođe čini da želim brže biti bolji!” Za mene lično to znači da želim da radim svaki dan da bih bio bolji sa 70 godina”, objasnio je pjevač.

 1. Kendall Jenner

Na njenom prstu nalazi se sitna, gotovo neprimjetna tetovaža. Iako je to samo bijela tačka, ona krije snažnu poruku. Njen tattoo umjetnik, JonBoy objašnjava:”Za nju su bitne male stvari.”Međutim, ovu tetevažu je teško primjetiti iz još jednog razloga. Kendall nije željela da to utiče na njenu manekensku karijeru.

 1. Billie Lourd

U čast svoje majke, Carrie Fisher, Billie je uradila tetovažu na dan kad joj trebao biti 61. rođendan. Minimalistička tema galaksije sa mjesecom, planetama i zvijezdama nalazi se na njenom zglobu, na skoro istom mjestu gdje ju je imala i njena majka.

 1. Zach Braff

Glumac je uradio malu ali vrlo značajnu tetovažu u znak sjećanja na svog dobrog prijatelja Nicka Cordera. Učinio je to odmah nakon što je Nick umro od teške bolesti.

Na tetovaži je njegov prijatelj koji pleše u odijelu, vrlo sličnom onom kojeg je nosio u Bullets over Broadway, muzičkom džuboksu, u kojem su obojica imali uloge.

 1. Lady Gaga

Njena tetovaža sadrži citat na njemačkom jeziku iz Pisma mladom pjesniku. Napisao ju je njen omiljeni pjesnik Rainer Maria Rilke, čiju filozofiju samoće smatra posebno dirljivom.

Kaže da je:”Samoća nešto za šta se udaješ kao umjetnik. Kad si umjetnik, samoća je usamljeno mjesto koje prihvataš.”

Prevod citata znači:”U najdubljem času noći priznajte sebi da biste umrli da vam je zabranjeno pisanje. I zavirite duboko u svoje srce gdje ono širi svoje korijene, odgovore i zapitajte se, moram li da pišem?”

 1. David Beckham

David ima puno tetovaža po cijelom tijelu koje su posvećene njegovoj ženi i djeci. Sa svima njima je u vrlo nježnom odnosu. Ponekad im dozvoli da budu dizajneri njegovih tetovaža, koje rado dodaje u svoju kolekciju.

 1. Emma Watson

Emma je istinska aktivistkinja i ne oklijeva da podrži značajne pokrete koji pomažu da svijet postane bolje mjesto. Čak je uradila tetovažu koja pokazuje njeno učešće u pokretu #TimesUp. Ovaj pokret se fokusira na pružanje podrške ženama u prevazilaženju nejednakosti na radnom mjestu.

 1. Kylie Jenner

Kylie je vrlo bliska sa svojom bakom po mami, Mary Jo Shannon. Odlučila je da joj izrazi topla osjećanja sa svojom tetovažom. Kao i njene ostale tetovaže, urađena je u simboličnoj crvenoj boji sa rukopisom njenog dede.

 1. Paris Jackson

U znak sjećanja na svog oca, Michaela Jacksona, Paris je istetovirala riječ “Bad” na svojoj ruci. Umjetničko djelo je urađeno u crvenoj boji i potpuno istim fontom koji se pojavio na njegovom albumu objavljenom davne 1987. godine.

 1. Drew Barrymore

Ova slatka tetovaža na njenom zglobu posvećena je njenim ćerkama, Olive i Frankie. Odluka je bila spontana jer je samo ušla u studio i pitala da li je neko dostupan za nju. Ovo iskustvo je prokomentarisala kao:”Dobijanje sjajne, male životne poruke na mojoj ruci.”

 1. Demi Lovato

Ona je 2019. godine uradila tetovažu na kojoj se nalazi njena pokojna prabaka, Mimaw. Zasnovana je prema njenoj fotografiji, a ono što situaciju čini dodatno dirljivom je to što je glumica u trenutku kada je napravila ovu tetovažu imala 26 godina, a istih godina je njena baka bila kad je napravljena ova fotografija.”Ti sa 26 godina na mojoj ruci, dok ja imam 26 godina- zauvijek”, rekla je Lovato.

 1. Kelly Osbourne

Kelly je velika podrška LGBTQ pokretu i marljivo radi na podizanju svijesti o diskriminaciji u ovoj zajednici. Nakon pucnjave u Orlando noćnom klubu, uradila je prilično bolnu tetovažu na glavi-”Solidarnost”.

Uz to Kelly se obratila svima:”Zajedno imamo snagu i moćnu harmoniju. Tragedija u Orlandu me je shrvala i podsjetila da je svaki trenutak našeg života dragocjen.”

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije