Ljudski odnosinajnovijeNaslovna vijestPorodicaŽivot

Milanka Blagojević: Seks u podne

Njena noga klizila je između njegovih stisnutih listova.

Milanka Blagojevic

Iako su sjedili za stolom koji je smješten u izlogu kafića, baš kao na nekom tronu, niko nije prolazio. Konobar je monotono listao sportske kanale. Kafić je bio prazan. Podne je.

To joj je i on rekao, opominjući je da ne zna kako joj bilo kakav seks pada na pamet baš u podne. Podne je najzauzetiji dio dana i ova kafa je privilegija.

Foto: Canva

Podne je kao neka raskrsnica, najbitniji sat u danu. U podne uzimaš zamaha da još dosta toga uradiš do četiri jer dan odmiče i bliži se kraju. Podne je kao tridesete godine, tad si u punom zamahu. A tebi baš u podne pada na pamet seks.

Ona ga je gledala i buncala o tome da je ona mala vragolasta studentica koja je sve svoje obaveze završila do podne, sva dosadna predavanja i vježbe i sad je spremna da se zabavlja. Grickala je palac dok se osmijehivala i noge uporno pokušavala da zavuče između njegovih stegnutih listova.

„Igraj se”, molila je.

„Budi moj vragolasti kolega sa starije godine, pričaj mi nešto o nerazumljivim knjigama, o teoriji egzistencijalizma, klasičnoj  njemačkoj filozofiji, o Fihteu i Sartru. Ja ću se glupavo osmijehivati i grickanjem palca pozivati na seks.

Ti ćeš nazvati cimera i zamoliti ga da prošeta. Idemo u tvoju sobu u studentski dom. Poješćemo neki sendvič usput. Možemo i ovdje u ve-ceu kafića”, predlagala je.

On je ozbiljno gledao oko sebe, pa u nju, molio je Boga da je konobar toliko nezainteresovan ili još bolje nagluv da ne čuje ove gluposti.

Uzela je pramen kose i zavodljivo ga uvijala među prstima.

 „Igraj se”, molila je.

„Pričaj mi o nekim teškim predmeta koje si položio iz prve i o sinoćnom bendu koji po tebi svira amaterski i reci mi da si nekada kao srednjoškolac svirao gitaru. Iz džepa izvadi dvije karte za večerašnji koncert i pozovi me.

Pićemo pivo iz flaše i grickati sjemenke, vratićemo se pred zoru i voditi ljubav, zidovi studentskog doma nikada neće biti tanji.”

 „Ti si šenula, podne je. Imam još dvadesetak minuta.” „Molim te, budi moj mladi ljubavnik. Igraj se. ”

Dok je konobar prilazio da zamijeni pepeljaru, ona je, ne primjećujući konobara, pokušala da mu zavuče ruku među noge. Planuo je.

Povukao je za ruku i toliko čvrsto držao da je počela zapomagati. Konobar se brzo udaljio, ne shvatajući u kakvoj se situaciji našao.

 „Ti si žena od 45 godina i već si poprilično sijeda, kod kuće te čeka ručak koji tek treba da skuvaš i dvoje djece, jedno da pokupiš iz vrtića, a drugo iz škole.

Kakvi studenti, filozofija, koncerti, pivo i seks! Ti si skrenula, totalno. Kim sam se ja to oženio! Ionako žurim na posao, nemoj više da me zoveš na ove nesuvisle kafe. Samo gubim vrijeme. Vidimo se kod kuće”, okrenuo se i otišao.

Ostala je da sjedi u izlogu. Studenticu je gazila nogama, a bol u leđima počeo je da je savladava. U staklu su se ocrtavali njeni sijedi pramenovi i jedna duboka bora između obrva.

Konobar, nalakćen na šank, ispunjavao je sportske tikete.

Igra je privilegija.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije