DogađajiKulturaLjudiMjestanajnovijeNaslovna vijestPojave

I MIKINA ŽENA DEO SLAGALICE STRAVE? Biljana pred OTKAZOM, sumnja se da su ona i učitelj glume imali RAZRAĐENU ŠEMU!

Mašićeva je redovna profesorka FDU, ali s mužem i suvlasnik škole “Stvar srca”.

Redakcija

mondo.rs

Fakultet dramskih umetnosti (FDU) pokreće istragu o sukobu interesa u slučaju svoje profesorke Biljane Mašić i njenog supruga Miroslava Mike Aleksića, uhapšenog zbog optužbi za silovanje i seksualno napastvovanje u njihovoj privatnoj školi glume “Stvar srca”.

Aleksićevoj ženi prete ozbiljne sankcije, pa i da “leti” sa FDU. Nije isključeno pokretanje i njene krivične odgovornosti.

Mašićeva je redovna profesorka FDU, ali s mužem i suvlasnik škole “Stvar srca”. Tamo takođe predaje. Sumnja se da je ovaj bračni par razradio šemu držanja dece u šaci – selekcijom i upravljanjem njihovim obrazovanjem. Naime, mnogi Aleksićevi đaci posle te škole glume upisivali su FDU, i to u klasi Mašićeve.

“Svakako, FDU će pokrenuti procedure koje su usklađene sa Statutom FDU, Statutom i Etičkim kodeksom Univerziteta umetnosti, kao i pojedinačnim pravilnicima škole koji regulišu pojam sukoba interesa. U slučaju da se ustanove nepravilnosti u radu na bilo kom nivou, postupićemo u skladu s postojećim propisima i primeniti adekvatne sankcije”, navedeno je u odgovoru Dekanata FDU.

Između ostalih, i Milena Radulović (25), glumica koja se prva odvažila da prijavi Aleksića za silovanje, studirala je FDU, baš u klasi Mašićeve, i diplomirala 2017. kao najbolja u generaciji, s prosekom 9,46.

Da je profesorka Mašić poznavala buduće studente, ukazuje i fotografija objavljena u medijima, na kojoj je upravo ovaj bračni par s Milenom Radulović i ostalim polaznicima iz njene generacije u toj školi.

“Polaznici i polaznice škole “Stvar srca” koji su pokazali potreban uspeh, rezultate i talenat na prijemnom ispitu upisivali su studije glume na FDU. Ne samo u klasi prof. Biljane Mašić, već i u klasama prof. dr Vladimira Jevtovića, prof. Gordane Marić, prof. Predraga Bajčetića, doc. Branislava Mićunovića, prof. Milenka Maričića, prof. Dragana Petrovića.

To ukazuje na činjenicu da su samo i isključivo najbolji i najtalentovaniji upisivali studije glume”, navedeno je još u odgovoru Dekanata i dodato da je sam proces prijemnog ispita takav da je nemoguć uticaj pojedinačnih nastavnika na rezultate rada komisije.

Odlično je, ocenjuje generalni sekretar Saveta za monitoring i borbu protiv korupcije “Transparentnost” Mario Spasić, to što je FDU napokon progovorio o onome što se godinama događa.

“Mašićeva može da bude ne samo sankcionisana otkazom na FDU nego i ispitivanjem njene krivične odgovornosti u celom slučaju”, objašnjava Spasić.

Biljana Mašić je takođe prošla školu glume kod Mike. U 16. godini je krenula u dramski studio pri Radio Beogradu, koji je tad počeo da vodi upravo Aleksić.

FDU je upisala dve godine kasnije 1983. Par su, bar zvanično, postali tokom njenih studija. Između njih je 13 godina razlike – on je rođen 1952, ona 1965.

Preuzeto sa: mondo.rs

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije