AstrologijanajnovijeNaslovna vijest

Retrogradni Merkur u Vodoliji: Dan kada je Zemlja stala

Birajte stvari koje mirišu na slobodu!

Evo i retro Merkura. I oni koji ne znaju ništa o astrologiji, čuli su za ovu nebesku pojavu.

Jelena Puhalo

Tri puta godišnje, na nešto manje od mjesec dana, imamo sitne i krupnije administrativne problemčiće, razna kašnjenja, crkavanja tehnike, nerazumijevanja u međuljudskim kontaktima, prekide komunikacije i slične stvari.

Moram da napomenem da će ove godine, nakon dvije godine, retro Merkur napokon biti retrogradan u nekim drugim znakovima osim vodenim. Kažem napokon, jer je retro Merkur u vodi bio posebno težak na nivou: emocija, introspekcije, proživljavanja svega i svačega, rada sa podsviješću.

Merkur u vazduhu vraća nam u prvi plan temu komunikacije i odnosa svih vrsta.

Vodolija je znak koji predstavlja tehnologiju i narednih dvadeset dana suočavaćemo se sa raznim problemima koji su u vezi sa ovom temom. Čuvajte stvari, naročito tehniku!

Međutim, kako je Vodolija prvenstveno znak budućnosti, nekih novih i naprednih ideja, imamo period od dvadeset dana koje možemo slobodno nazvati povratak u budućnost.

Imaćemo mnogo prilika da duboko razmislimo o tome kako želimo da naša budućnost izgleda, i mislim da je to najvažnija tema ovog retrogradnog ciklusa. Tolike promjene su nas samljele i neke melju još uvijek, ali znate, kada oluja prođe, moramo razmisliti kako obnoviti pustoš. I onda Merkur vodolijski hoće da konektuje, hoće da spaja kao i svaki vazdušni Merkur.

Jako je važno ko nam drži ruku dok vjetar duva i pritom ne mislim samo na partnere, mislim na sve odnose i mislim da je početak 2021.

Pored svojih generalnih tema slobode, novog doba, Vodolija se jako bavi našim socijalnim krugovima, našim prijateljstvima, našim odnosima i tu sada treba svašta da se uradi po raznim pitanjima.

Foto: Canva

Hajde da kažemo da će se odnosima svih vrsta baviti posebno: Vodolije, Vage, Lavovi i Ovnovi jer Merkur pada u kuće odnosa. Što se tiče fiksnih znakova: Bika, Lava, Škorpije i Vodolije, ovo je udarna godina za vas, u svakom smislu.

Znate one što se pamte mnogo godina. Svako od vas ulazi u potpuno nove faze života, radi velike krucijalne promjene u odnosima, kući, materiji, sve velike životne teme renoviraju se i mijenjaju.

Periodi retro Merkura su vremena: ćutanja, povlačenja, retrospekcije, povratka na stare teme, odnose i ljude, revizija prošlog vremena da bismo zastali i osvrnuli se na stvari koje treba da promijenimo, a datiraju iz nekih prošlih vremena.

Sve do dvadesetog februara slobodno se „vratite“ u svoju prošlost, tamo gdje boli, i pokušajte iskopati neke stare obrasce ponašanja koji vas sprečavaju ili ometaju da uđete ili započnete nove konekcije i odnose, sve ostalo će se slagati samo.

I svaki retro Merkur, ako se shvati kao period revizije i nekog osvrta na prošla vremena i funkcionisanja u njima, biće iskorišćen kako treba.

Ljubim vas!

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije