LolitetinajnovijeNaslovna vijestPreduzetništvo

Kakav je Armani puder koji važi za najčuvaniju tajnu vizažista? Donosimo sve detalje!

Nadahnuta profinjenom teksturom satenske svile, linija LUMINOUS SILK utjelovljuje filozofiju brenda Giorgio Armani o naglašavanju prirodne ljepote.

Lola Magazin

Foto: Armani Beauty

Proizvodi iz linije LUMINOUS SILK trenutno stvaraju svjež i zdrav izgled tena koji definira kultni sjaj brenda Armani. Nedostaci su prikriveni, a koža je ujednačena uz blistav i besprijekoran izgled. Ova linija važi za jednu od  najbolje čuvanih tajni svjetskih vizažista, a mi vam predstavljamo Armani LUMINOUS SILK liniju!

Ove godine, LUMINOUS SILK FOUNDATION i LUMINOUS SILK FLUID SHEER GLOW ENHANCER predstavljeni su u novom, putnom formatu od 18 ml, idealnom za urbane nomade koji žele zadržati svoj savršeni sjaj bez obzira na to gdje će ih dan odvesti. Uz to, Giorgio Armani predstavlja novi puder LUMINOUS SILK GLOW FUSION POWDER dostupan u 10 nijansi kroz koje se njegova besprijekorna tekstura stapa s kožom za dugotrajan sjaj.

SVAKE MINUTE SE U SVIJETU PRODA VIŠE OD DVA TEKUĆA PUDERA LUMINOUS SILK FOUNDATION

Istinska inovacija u dekorativnoj kozmetici, tekući puder LUMINOUS SILK FOUNDATION brenda Armani Beauty bio je prvi izraz filozofije postizanja savršenog tena najlaganijim dodirom. Ovaj puder spaja besprijekorni završni izgled sa svježim, zdravim sjajem, zahvaljujući formulaciji koja lice čini ljepšim na svjetlosti. S efektom oživljavanja tena i održavanja blistave svježine tijekom cijelog dana, LUMINOUS SILK FOUNDATION stekao je status voljenog i pouzdanog proizvoda među vizažistima.

Luminous Silk bio je novitet. Nije bio nalik postojećim puderima i zbog svog patenta nikada nije uspješno kopiran. Luminous Silk predstavljen je u vrijeme kada smo mi vizažisti željeli postići prirodni sjaj mlade i zdrave kože, ali do tada nismo imali odgovarajuće alate. Nanosili smo vazelin na jagodične kosti preko klasičnog pudera koji se tada koristio. To bi izgledalo dobro na fotografijama, ali uživo je to bila jedna sasvim druga priča. Smatram da je Luminous Silk bio prvi puder koji je funkcionisao na snimanjima.” – otkrila je u razgovoru Linda Cantello, vizažistica brenda Giorgio Armani.

Idealan za sve tipove kože, LUMINOUS SILK FOUNDATION spaja profesionalni rezultat s vrhunskim osjećajem udobnosti na koži i nijedan vizažist ne može bez njega. Isto tako, LUMINOUS SILK FOUNDATION jednostavno se nanosi u sklopu svakodnevne rutine. LUMINOUS SILK FOUNDATION dolazi u 40 nijansi za svaku boju kože.


Kada je Luminous Silk Foundation lansiran, imao je široku paletu nijansi za to vrijeme. Raspon nijansi sada je golem kako bi se uklopio u Armanijevo globalno širenje. Mislim žene najviše griješe kad traže nijansu „koja odgovara“ njihovoj koži, dok bi zapravo trebale bi tražiti nijansu „koja laska“ njihovoj koži. – dodaje Linda na upit zašto brojne žene još uvijek ne uspijevaju pronaći idealnu nijansu pudera za sebe.

Formula Micro-fil™ Light Technology tekućeg pudera LUMINOUS SILK FOUNDATION stvara izuzetno nježan osjećaj na koži, poput svile. Tajnu ove pionirske tehnologije omogućuju fino mljeveni pigmenti visoke čistoće. Kao dio najkvalitetnije formule, glicerin pruža hidrataciju, što rezultuje uljepšavajućim efektom.

LUMINOUS SILK FOUNDATION ove je godine predstavljen u jedinstvenom putnom formatu od 18 ml. Dostupan u 18 nijansi, idealan je za postizanje trenutne svježe blistavosti dok ste u pokretu.

 

LUMINOUS SILK MULTI-PURPOSE GLOW CONCEALER: BLISTAVA FORMULA S USAVRŠAVAJUĆIM EFEKTOM

Lagan i udoban za nošenje, višenamjenski korektor LUMINOUS SILK MULTI-PURPOSE GLOW CONCEALER dostupan je u 20 nijansi. Prikriva i naglašava, pružajući blistavost u isto vrijeme.

Namijenjen prikrivanju podočnjaka, crvenila i grešaka prilikom šminkanja, višenamjenski korektor LUMINOUS SILK MULTI-PURPOSE GLOW CONCEALER spaja izuzetno finu teksturu i intenzivno pigmentisanu formulu. U formuli se nalaze punila koja pružaju sjaj i u isto vrijeme smanjuju vidljivost sitnih bora. Formula se sastoji od mineralnih pigmenata obloženih aminokiselinama i mikrosfera laganih poput zraka koji prikrivaju bez težine, a pružaju 24-satnu hidrataciju, za ten koji nije bez sjaja.

 

LUMINOUS SILK GLOW FUSION POWDER: BESPRIJEKORAN ZAVRŠNI IZGLED

Novi LUMINOUS SILK GLOW FUSION POWDER omogućuje svestranu primjenu, pritom stvarajući blistav završni izgled. LUMINOUS SILK GLOW FUSION POWDER dolazi u 10 laskavih nijansi i pruža svjež te blistav rezultat kad se nosi samostalno ili dugotrajan zdravi sjaj kad se nanese nakon tekućeg pudera.

Revolucionarna formula proizvoda LUMINOUS SILK GLOW FUSION POWDER temelji se na tehnologiji pamćenja vode i optimalnoj koncentraciji finih pigmenata. Prilikom nanošenja, vlažnost kože mijenja ovaj prah u tekućinu. Tako se stvara tanki film, a fleksibilne mikrosfere stapaju se s površinom kože i smanjuju vidljivost sitnih bora za besprijekoran završni izgled.

U skladu s prepoznatljivim izgledom asortimana LUMINOUS SILK, ovaj puder dolazi u elegantnom pakovanju s poklopcem u boji nijanse pudera ukrašenim srebrnim monogramom brenda Giorgio Armani.

LUMINOUS SILK FLUID SHEER GLOW ENHANCER: SAVRŠEN ZA OŽIVLJAVANJE TENA

LUMINOUS SILK FLUID SHEER GLOW ENHANCER stvara prekrasan sjaj s pomoću svoje bestežinske tekuće formule nadahnute prozirnim izgledom organze.

Napredna formula proizvoda FLUID SHEER pruža višestruku korist. Isparljiva otapala omogućuju jednostavnu primjenu. Zahvaljujući nemasnom silikonskom ulju i ultra laganim mikrosferama, ova formula pruža izuzetno mekan i osjetilni osjećaj na koži. Boja proizvoda FLUID SHEER može se pojačati slojevitim nanošenjem bez dodavanja težine, dok glicerin pruža 24-satnu udobnost i hidrataciju.

FLUID SHEER uistinu je prilagodljiv proizvod kojim se mogu stvoriti zapanjujuće različiti efekti. Njegovih 7 nijansi mogu se koristiti za posvjetljivanje, kao rumenilo ili za topliji ten, z zavisnosti od odabrane boje i tehnike nanošenja. Ako se nanese ispod tekućeg pudera, FLUID SHEER stvara mekanu, hidratizovanu bazu za šminkanje i suptilan sjaj. Pomiješa li se s tekućim puderom, poboljšava prirodan sjaj i boju. Nanese li se preko tekućeg pudera, FLUID SHEER naglašava ili konturira, u zavisnosti od nijanse i tako pruža dugotrajan efekt. Sada takođe u novom formatu od 18 ml, FLUID SHEER čini put ljepšom i tokom dana. Ova prijenosna veličina čini FLUID SHEER idealnim poboljšivačem puti koji pruža trenutni sjaj dok ste u pokretu.

Ukoliko i vi želite pronaći puder koji laska vašoj koži, kako to Linda kaže, sigurno će vas razveseliti činjenica da Giorgio Armani Beauty proizvode u BiH možete pronaći ekskluzivno u Inoma parfimeriji u Sarajevo City Centru.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije