Ljudski odnosinajnovijeNaslovna vijestŽivot

Zašto smo dopustile da se analizira samo žensko ponašanje na prvom dejtu i općenito?

Ovih dana cijeli je Twitter pričao o ženama koje imaju seks na prvom dejtu.

Neke su nesrećnice posvetile svoj dan pljuvanju žena koje se seksaju na prvom dejtu, dok su druge branile cure koje su je upriličile gospodinu na prvom dejtu ili kad su već htjele.

Marina Radoš

Neću braniti ni jedne ni druge, nego ću ih napasti ovog groznog prvog ponedjeljka u novoj godini.

Zašto ste, pobogu, dopustile da se analizira samo žensko ponašanje? S kim se seksa žena na prvom dejtu? Zar je muškarcu pod moranje i pod normalno da se seksa uvijek, a žena je ta koju vodimo na sud zbog tajminga kada je to napravila?

I ova Twitter rasprava me je dovela do zaključka da žene nitko ne mrzi kao što one mrze same sebe. I nitko nam nikad nije naštetio koliko smo naštetile jedne drugima i samima sebi.

Cijela jedna generacija posvećena je dubokoj analizi akcije muškarca i reakcije žene. Dovele smo same sebe u stanje da je normalno skupiti komitet koji će raspravljati o našem ponašanju kada je u pitanju seks, želja za brakom, želja za djecom, rađanje, posao i život općenito.

O muškarcima ne raspravljaju ni muškarci ni žene na ispravan način. Zašto? Zato što muškarci štite jedni druge i kad su super frajeri i kad su apsolutni kreteni, dok mi jedva čekamo jednu od nas izvesti pred pljuvački sud pravde i kamenovanje.

Kažu da su žene koje se seksaju na prvom dejtu emocionalno nestabilne. Kakvi su muškarci koji to rade? Je li se o tome ikada povela rasprava?

Kažu da su žene koje se žele udati za prvog koji je naletio nakon 25 godine željne ljubavi i sigurnosti, a nikada ne pričamo o tome kakvi su muškarci koji se odluče oženiti pod svaku cijenu.

Same sebe smo dovele u doba da je njemu dozvoljeno sve i da se kod njega sve podrazumijeva.

On će se seksati kad želi, ženiti kad želi, imati djecu kad želi, ići iz kuće kad želi, dolaziti kad želi, ganjati karijeru koliko on želi, a žena će na to samo reagirati na ovaj ili onaj način.

Žene smo programirali da duboko analizira svaki svoj potez prema njemu, pa će se mnoge uzdržavati od seksa samo zato što bi mogla pasti u njegovim očima ako se poseksa.

Foto: Canva

Programirane smo da čekamo njegov prijedlog za brak, samo zato što bi u suprotnom mogle ispasti očajnice. Programirane smo da u braku dobijemo zeleno svjetlo za izlaske samo ako je on počeo izlaziti prije nas. Programiramo se da smo nedostižne samo zato što će njemu tako biti napetije.

I kad se seksate na prvom dejtu i kad se ne seksate, programirale ste se da mu ugodite. Ako ste se poseksale, ugodile ste mu u tom momentu. Ako niste, možda ste pažljivo razmislile i niste se poseksale samo zato ŠTO ĆE ON TO CIJENITI???

Ako je odnos muškarca i žene zaista uvjetovan pažljivim planiranjem ženskog poteza koji joj savjetuju časopisi, frendice, majke i bake, onda u tome zaista nema sreće.

Zato se, mile moje, nemojte seksati kad vam se ne da. Nikad. Ne zato što će on to cijeniti, nego jer vam se ne da i točka.

A ne seksajte se ni s muškarcima koji će vas cijeniti isključivo po terminu kad ste se poseksali s njim. S onima koji bi se prestali javiti da ste se poseksali prvu večer. Ostatak života svesti će se na tajming, na analizu, na plan akcije.

Ne seksajte se ni na prvom dejtu samo da biste ugodile njemu. Na kraju, očito, nije stvar kad ste se poseksale.

Stvar je u tome jeste li ugađale sebi ili njemu i tko vas je poslije toga više trebao cijeniti – on ili vi same sebe.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije