LjudiMedicinanajnovijeRadoznala Lola

Kako da svršim tokom seksa? Mogu sama ali sa dečkom ne

Dobila sam poruku u dm: “Moj dečko dira moj klitoris samo tokom predigre, pokusavala sam da ga navedem na to tokom seksa ali nije bas oduševljen. Kako da mu objasnim da ne mogu da svršim od penetracije?”

Seks bloginja / Instagram Redakcija

Foto: Unsplash

To je samo jedno od bezbroj pitanja koja se svodi na to kako objasniti nešto partneru a da se ne povredi njegov ego. Još bezbroj pitanja stiže na temu “Kako da svršim tokom seksa? Mogu sama ali sa dečkom ne.”

Ideja da je klitoris neka usputna erogena zona a da je penetracija zapravo glavni seksualni čin, duboko je usađena u našem društvu.

Koliko puta ste videli scenario u pornografiji: Par poljubaca, malo pipanja grudi, sekund stimulacije bradavica jezikom, 20 sekundi stimulacije klitorisa – i to najčešće na suvo, bez ikakve vidljive lubrikacije, i onda prelazimo na glavni akt – penetraciju. Ili još gore, klitoris se preskače a od predigre imamo samo oralni seks koji žena pruža muškarcu.

Kako to da žene toliko čuvaju muški ego da bi radije žrtvovali svoj orgazam nego ispričali partneru istinu?

Problem je što nekad ni same žene ne znaju sve o svojoj anatomiji i pre će pomisliti da nešto nije u redu sa njima.

♀️Klitoris je glavni ženski organ zadovoljstva.

♀️Klitoris je analog penisa.

♀️Klitoris je zapravo velika struktura erektilnog tkiva koja se nakon glavića prostire unutar tela i obavija vaginalni kanal svojim nožicama

♀️Glavić penisa je njegov najosetljivi deo a glavić klitorisa ima još više nervnih završetaka skupljenjih na manjem prostoru! Što čini glavić klitorisa mnogo osetljivijem nego muški glavić.

♀️U vagini nema ni blizu toliko nervnih završetaka.

Najgore što možete uraditi je tretirati klitoris kao deo predigre i zaboraviti na njega kad počne odnos.

Ne mogu opisati koji osećaj nepravde imam kad čitam sve te poruke. Nažalost ja ne znam koji je najbolji način da vi vašem partneru objasnite. Ali ako mu je stalo do vašeg zadovoljstva biće zainteresovan da sasluša. Ispričajte mu o klitorisu, pokažite ove slike. Recite da nije do njega nego je to ženska fiziologija. Uostalom ako on to ignoriše i misli samo na sebe šta će vam takav partner?

 

Izvor: Seks bloginja / Instagram

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije