MedicinanajnovijeNaslovna vijestPraktična Lola

Može li konzumiranje vode umanjiti bore? Ako koristite ovaj proizvod – DA!

Već na prvi znak pojavljivanja bora i neravnina na koži, većina nas ima snažan poriv da odmah otrči kod dermatologa ili estetičara i detaljno sazna sve o hijaluronskim filerima.

Piše: Mr pharm. Ana Golić Jelić Redakcija

innerbombshell.com

To nije ni čudo obično ne volimo te vidljive znakove starenja, a činjenica jeste da je takav tretman učinkovit.

Međutim, kad je riječ o hijaluronskim tretmanima, postoji tu i mnoštvo poteškoća koje zahvat čine manje praktičnim.

Jedna od njih je i relativno ograničeno vrijeme trajanja efekata takvih hijaluronskih filera, što znači da je zahvat potrebno redovno ponavljati, a što dalje podrazumijeva iznalaženje vremena za tolike posjete doktorima i tretmane.

Ali, šta ako bismo vam rekli da postoji način da ublažite ili u potpunosti uklonite sve te linijice i bore sa svog lica bez da i za tren napustite privatnost i udobnost sopstvenog doma?

Među ostalim fantastičnim proizvodima koje imaju u svojoj ponudi, ističe se Fillerinin intenzivni tretman.

Riječ je o sistemu koji se sastoji iz dva kratka koraka i pomaže da se koža zagladi i učvrsti.
Prvi korak jeste nanošenje gela na područje bora i linija pomoću preciznog aplikatora.

Nakon nekih 10-tak minuta koliko je potrebno da preparat ostane na licu, sloj koji je preostao na koži se ne uklanja već se lagano utapka dublje u kožu čime mu se produžava dejstvo.

Drugi korak se sastoji od nanošenja hranljivog filma koji učvršćuje molekule prethodno nanesenog gela na koži. Ni ovaj film se ne ispira sa lica, a magija njegovog dejstva nastavlja da traje i tokom noći. Koža postepeno a primjetno postaje mekša i nježnija, a bore zategnutije.

U svom sastavu, Fillerina gel povezuje 12 molekularnih težina (od 400 do 2 000 000 daltona), 3 vrste kolagena (od 2000 do 300 000 daltona) i 2 vrste elastina (1400 i 2200 daltona) koje imaju dermo-kozmetičke efekte popunjavanja neravnina kože.

Želite li isprobati ovaj dvostepeni proces i sami se uvjeriti u njegovu efikasnost, ovo su dvije najvažnije stvari koje bi trebalo da imate na umu:

  • budite dosljedni i proizvode koristite svako veče 14 dana zaredom
  • takođe je veoma važno popiti dvije čaše vode prije nanošenja preparata na kožu, kao i redovno se hidrirati tokom cijelog dana

Naravno, sada se vjerovatno pitate: a zašto?

Sposobnost hijaluronske kiseline da poveća volumen kože blisko je povezana sa njenom sposobnošću da vezuje molekule vode u tkivu.

Shodno tome, što je veća količina vode koju hijaluronska kiselina ima na raspolaganju za vezivanje to će učinkovitiji biti efekti povećanja volumena tkiva – a tako se popunjavaju bore i neravnine na licu. Istovremeno, unošenjem više vode u organizam omogućavate i bolju hidriranost tkiva kože, što dodatno poboljšava efikasnost Fillerine.

Ukoliko želite dodatno pospješiti učinkovitost tretmana, tu su i Fillerinine kreme. Dnevna krema sadrži istih 12 moćnih hijaluronskih kiselina kao i Fillerina filer gel.

Ova krema za povećavanje volumena pruža intenzivnu i dugotrajnu hidrataciju kože dok istovremeno umanjuje nastanak bora i gubitak tonusa. Brojni korisnici su pohvalili ne samo njen miris već i dugotrajni svilenkasti osjećaj i mekoću kože.

Pohvalno je i to što ju je moguće kombinovati i sa šminkom i to na način da se ona nanosi direktno na kožu. Dakle, prvo se nanosi dnevna krema, a onda potom puder, BB krema ili krema sa faktorom zaštite od sunca.

Krema za područje oko očiju i krema za područje oko usta ublažavaju ili u potpunosti uklanjanju sitne borice i mimičke bore te tako značajno uklanjaju tragove godina sa lica. Sačinjene od 12 vrsta hijaluronske kiseline, ovaj dinamični duo krema veoma efikasno zaglađuje neravnine kože lica i pružaju mladolikiji izgled, istovremeno podstičući prirodnu elastičnost kože na području oko usta i očiju.

Vrijedi pomenuti i njihovu laku i brzoupijajuću strukturu koja ne ostavlja osjećaj težine i masnoće na koži, a pruža joj mekoću i zdrav, odmoran izgled.

A sve to potpuno bezbolno, iz privatnosti i udobnosti vašeg doma!

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije