LolitetinajnovijePreduzetništvo

Znamo kako prostor oko sebe učiniti ugodnijim i ljepšim!

Neka vam svaki trenutak koji provedete u svom stambenom i životnom prostoru, balkonu ili terasi, bude ugodan. Okružite se nježnošću koja se vraća i pozitivnom energijom koja hrani. Uzgajajte biljke!

Piše: Saša Leper

Foto: Unsplash

Ona specifična toplota i ugodnost su elementi koje od kuće prave dom.

To je onaj prostor u kojem se osjećate svoj na svom, opušteno i sigurno. Prostor u kojem ste okruženi svim svojim nadražim stvarima i gdje sve ima svoje mjesto. Sitnice koje vam donose zadovoljstvo i koje čine da osjećate da baš tu i pripadate.

A ispred – vrt!

Oaza mira i spokoja koja je samo vaša. Bijeg od gužve i buke, od prekomjernih zadataka, obaveza i pitanja. Pauza od svih onih „moram“ i „treba da“, a vrijeme za „želim“ i odmor. Predivne raznolike biljke koje unose pozitivnu energiju i ljepotu i uklanjaju stres.

Već više od dvije godine, firma „Agro Musala“ iz Cerika kod Brčkog na čelu sa Nazimom Nurkovićem nastoji da vam podari upravo to.

Najveći izbor sobnih i vrtnih biljaka koje uvoze iz Holandije, Turske i Mađarske često uključuje i rijetke ili egzotične biljke kakve se inače na našim prostorima uglavnom mogu pronaći tek povremeno ili nikako. Njihova bogata ponuda trenutno broji više od stotinu različitih vrsta biljaka, a iznova se obogaćuje svake sedmice. Zato, ako ste poželjeli neku biljku a ona u tom trenutku nije dostupna – ne gubite nadu. Možda će se baš ona naći u sljedećoj turi koja evo samo što im nije stigla.

Foto: Privatna arhiva / Agro Musala

Pored samih biljaka, Agro Musala nudi i različite dekorativne elemente koji će vaše dvorište ili prostor dodatno obogatiti i učiniti da zablista te skupa s vama kreirati najljepše moguće okruženje za vas, vaše najmilije ali i vaše biljke. Dekorativno kamenje ili ogradice, samostojeće ili viseće saksije pa čak i fontane upotpuniće vaš privatni mali raj i učiniti ga vašim novim omiljenim mjestom za uživanje u slobodnom vremenu i druženje sa prijateljima i porodicom.

Poslovni prostori dobiće novu energiju, čistiji vazduh i širiti dobro raspoloženje ako se u njima nalaze i nezahtjevne biljke kakve su, primjera radi, sanseverije, juke, tilandsije, fikusi ili neki od brojnih sukulenata.

Foto: Privatna arhiva / Agro Musala

A stambeni prostori? Oni će dobiti novu dušu i toplinu. Prostor će biti osvježen i obogaćen novom životnom snagom i osjećajem zajedništva. Biljke kao što su difenbahije, begonije, ktentate ili fitonije obradovaće sve one koji preferiraju biljke koje cvjetaju rijetko ili nikako u sobnim uslovima, dok su anturijumi, ciklame, kalisije, peperomije ili kamelije samo mali dio bogate ponude sobnih cvjetnica. Uskraćeni neće ostati ni ljubitelji sukulenata, kaktusa ili eševerija, jer se i njihova ponuda neprestano proširuje.

Od onih rjeđe dostupnih biljaka posebnu pažnju i interes ljubitelja cvijeća širom zemlje izazivaju prevashodno pampas trava koja zahvaljujući upravo Agro Musali sada krasi na stotine dvorišta, ali i pustinjska ruža, euforbija, kafa, vazdušna biljka, različite vrste muholovki, petobojna kaluna, bonsai fikusi i mnoge druge. Tu su i različite vrste i veličine čempresa od kojih se posebno ističu oni kreativno oblikovani u lopte ili spirale, ali i drveće kao što je ginko biloba ili japanski javor. Planirate li možda i omanji voćnjak ili želite da sami uzgojite voćku u čijem plodu možete uživati, Agro Musala može biti vaš saveznik i u tom poduhvatu.

Foto: Privatna arhiva / Agro Musala

Specifičnost usluga koje pruža Agro Musala krije se i u tome što nude mogućnost zajedničkog planiranja uređenja vanjskog ili unutrašnjeg prostora biljkama. Ukoliko imate neki kutak koji želite obogatiti zelenilom i urediti da pristaje vašem ukusu i potrebama, njihov stručni tim ljubaznih agronoma će vam spremno iznijeti svoje prijedloge, sugestije pa čak i izraditi ponudu.

Posjetite njihove profile na Fejsbuku i Instagramu i odaberite nešto za sebe ili nekoga ko vam je drag. Oplemenite svoj prostor i uljepšajte si život. Uz biljke, sigurno ne možete pogriješiti.

A kad se samo sjetimo da je sve počelo od uvoza i prodaje kalemljenog oraha!

 

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije