Naslovna vijestPraktična LolaRazno

Jednostavni načini kako da odaberete savršenu vjenčanicu

Iako vjenčanja u posljednjih godinu dana ne izgledaju onako kako smo navikli, sigurni smo da je panika oko organizacije ostala ista.

Piše: Redakcija

Jedna od stvari oko koje se potroši najviše vremena jeste odabir savršene vjenčanice, one zbog koje će zasuziti oči i tebi i tvojim gostima, one zbog koje ćeš se osjećati posebno, one koja će ti pristajati kao salivena.

Da se potraga za vjenčanicom ne bi pretvorila u noćnu moru, kontaktirali smo divno osoblje Jelena shopa iz Banjaluke, mjesta sa najvećim izborom vjenčanica da nam kažu na šta buduće mladenke treba da obrate pažnju kad je u pitanju kupovina vjenčanice.

One su nam rekla da su u posljednje vrijeme jako moderne haljine jednostavnih krojeva, haljine koje  se i nakon vjenčanja mogu nositi u nekim posebnim prilikama,  i zato savjetuju da biraš pametno i na kupovinu vjenčanice gledaš kao na zabavan životni projekat, ali i kao na svojevrsnu investiciju.

Oblik je važan

Sve buduće mladenke otprilike znaju kako bi željele izgledati na svom danu vjenčanja, ali prije nego što doneseš konačnu odluku o obliku vjenčanice toplo ti preporučujemo da na prvom terminu isprobaš što više različitih krojeva.  Možda se ono što ti najbolje stoji ne poklapa sa onim što želiš, ali to sigurno nećeš znati prije nego što isprobaš mnogo vjenčanica.  Obrati pažnju na to kako haljina naglašava tvoje najbolje osobine i prikriva ono što te čini nesigurnom. Na primjer, ako imaš uzak struk i to želiš istaći onda je haljina A kroja ono što će ti najbolje pristajati.

U svakom slučaju imaj na umu da imaš sva prava da se osjećaš samopouzdano i lijepo i biraj vjenčanicu koja će u tebi probuditi baš taj osjećaj.

Boja može napraviti veliku razliku

Još jedan element zbog kojeg ćeš se osjećati sigurno u sebe i lijepo jeste boja vjenčanice. Baš kao što kroj može poboljšati izgleda isto može uraditi i nijansa tkanine.  Danas se može pronaći zaista veliki izbor različitih nijansi bijele, od one svijetle, preko kremaste boje slonovače pa sve do svijetlo rozih tonova.

Na primjer, bjelje haljine mogu loše izgledati na nekome ko je potpuno svijetle puti pa bi u tom slučaju trebalo odabrati haljine toplijih tonova boje slonovače.  Isto tako, veoma je važno da haljinu dobro pogledaš i na dnevnom svjetlu jer vještačko osvjetljenje može drastično promijeniti boju tkanine.

Budi svoja

Vjenčanica teba da predstavlja tebe i samo tebe. Ako se najbolje osjećaš u čipki i visokim štiklama onda idi tim putem, ako si ljubiteljka baletanki, jednostavnih haljina, spuštene kose i prirodnog izgleda onda biraj haljinu koja će te prikazati u tom svjetlu.  Kupovina vjenčanice je veoma emotivna odluka i zato bi trebalo da kupuješ onda kad se osjećaš kao najbolja verzija sebe.  Jedino na taj način ćeš dobiti najbolje.

Budi vjerna sebi i svom stilu, nemoj pasti pod uticaj porodice i prijatelja koji sigurno imaju neka očekivanja i onda kada pomisliš da si našla onu pravu nemoj da se ustručavaš da kažeš da je baš to vjenčanica tvojih snova.

Proces potrage za savršenom vjenčanicom ne bi trebalo da bude stresan iako to uglavnom jeste jer obično da zadovoljimo neku formu. U taj proces uključi ljude kojima vjeruješ, za koje znaš da će ti iskreno reći svoje mišljenje, ali i da ćete apsolutno podržati ako vide da si donijela konačnu odluku ma koliko se oni s njom ne slažu.  Uključi ljude koji znaju da te smire kad vide da gubiš konce.  Uključi one koji ti žele najbolje.

Isto tako veoma je važno da poslušaš savjete profesionalaca, da im kažeš koja je tema vjenčanja i kako ti sebe zamišljaš na istom. Dozvoli im da ti pronađu ono što oni misle da će ti najbolje pristajati i budi otvorenog uma.

Ako u skorije vrijeme planiraš vjenčanje, onda je tvoja prva, a vjerovatno i posljednja stanica Jelena shop Banja Luka gdje ćeš pored sjajnog izbora vjenčanica dobiti i zlata vrijedne savjete.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije