Ljudski odnosinajnovijeNaslovna vijestŽivot

Šta ćemo sa nasiljem nad muškarcima?

Nasilje nad muškarcima, vršeno od strane supruge ili partnerke, nije naučna fantastika.

Ono je realno i vrlo prisutno, ali se o njemu ne govori.

Redakcija

instagram/ bezsecera

U startu je korisno razjasniti da postojanje nasilja nad ženama ne isključuje nasilje nad muškarcima, te svako poređenje može se smatrati banalizacijom i opstruiranjem nečega što je veliki problem.

Postoje žene koje su agresivne, patološki ljubomorne, sklone apsolutnoj kontroli, pasivnoj-agresiji, histeriji. Žene koje pate od poremećaja ličnosti, a ne uzimaju terapiju niti se leče.

Žene kojima deca nisu sveta, već ih koriste kao sredstvo manipulacije muškarcem – ucenjujući, preteći čak samoubistvom ili potencijalnim ugrožavanjem života deteta.

Postoje žene bez samokontrole. One koje ne prezaju od krajnje nefunkcionalnog ponašanja pred detetom, te tako u raspravi gadjaju partnera s namerom da ga povrede, ruše nameštaj, vrište, histerišu, grebu osobu po licu i telu, šamaraju i udaraju, ali i nanose sebi telesne povrede kako bi iskoristile trenutak u vremenu u kojem se velika pažnja poklanja nasilju nad ženama, i optužile partnera za povrede nanete sebi.

Muškarci koji su iskusili ovaj vid nasilja najčešće su učeni ” da ne vrate”. Šokirani, zatečeni, neretko i uplašeni pretnjama, uplašeni sistemom koji njih može okriviti a priori, često se povlače u sebe i kasno traže pomoć.

Najčešće onda kada vide značajne promene u ponašanju dece u takvim zajednicama.
Tada kreće pakao od borbe, jer im je neretko unapred presudjeno, s obzirom da su muškog pola.
Jako je važno razumeti da, nažalost, postoje majke koje to ne treba da budu.

One koje svesno uništavaju psihu deteta. One koje dete svakodnevno instruišu oprečnim imputima, truju rečima, zahtevima i ponašanjem. One kojih se deca plaše s razlogom.

Ne zatvarajte oči na ovu pojavu. Ne diskriminišite ljude na osnovu pola. Nasilje nad muškarcima i decom, od strane žene, je opšteprisutna pojava. Sakrivena od javnosti i stravična u svom manifestu.

Danas je poseban dan za jednu devojčicu koja dolazi iz ovako narušenih odnosa. Zbog nje, i zbog hiljada druge dece, treba pogledati istinu.

 

Autorka: Nina Tomović, Bez Šećera

Preuzeto sa: instagram

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije