LjudiMedicinanajnovijePojaveRadoznala Lola

Nisam mogla postići orgazam tokom seksa – dok nisam kupila prvi vibrator!

Seks. Četiri slova, naizgled nešto o čemu se ne priča jer smatramo da je često neprimjereno i još uvijek tabu, ali na kraju dana ipak nam je važan.

Redakcija

zenskirecenziraj

Nezadovoljstvo seksualnim odnosima često utječe i na ljubavne i partnerske odnose, može biti izvor frustracija i svađa. Baš zato smatram da o takvim temama treba pričati – naročito ako si možemo međusobno pomoći. Na kraju krajeva, mora netko i ovakve spravice recenzirati jer češće koštaju više od neke kreme o kojoj vam pišemo, a u cilju nam je da budete zadovolj(e)ne.

Velik broj nas prve pretpostavke o seksu stekao je na temelju filmova (i to ne mislim nužno na pornografske filmove jer takve scene imate u gotovo svakom ljubiću). Par u ekstazi u isto vrijeme dolazi do vrhunca bez previše muke. Predivno!

Sve do svog prvog odnosa mislila sam da će to tako biti i meni, a onda se ispostavilo da nikako ne mogu postići vaginalni orgazam tokom seksa (dakle – penetracijom). Za mene je to mit i blago onim ženama koje to mogu, no tužna je činjenica da bez direktne i dugotrajne stimulacije klitorisa nikako ne mogu svršiti. I to je uticalo na sve moje odnose… Moram i napomenuti da nije do partnera.

E, sad, moram vas razočarati – ni uvođenje vibratora nije pomoglo po pitanju vaginalnog orgazma te i dalje nije da sam magično mogla svršiti penetracijom, ALI omogućio je da mogu uopće svršiti tokom seksa stimulacijom klitorisa. Naime, potrebno mi je baš dugo i ako me partner stimulira prstima, to će potrajati vječno…

Da vam budem iskrena, isprobala sam ja različite opcije, no sve traje baš dugo, skoro pola sata. Toliko dugo da postane zamorno nakon nekog vremena (naročito kad ste već dugo zajedno i to vam više nije nešto novo).

Uvođenje vibratora omogućilo je da se mogu sama zadovoljavati tokom seksa (preporuke za bočni položaj :)) te postići orgazam tokom odnosa, a vibrator je brz i jednostavno puno uspješniji od svih ostalih isprobanih opcija. Također, omogućio je još neke zanimljive opcije, no nećemo u detalje.

Kako partneru predložiti uvođenje vibratora?

Činjenica je da se neće svakom muškarcu svidjeti ta ideja (možda na to utječe i koliko ima godina, je li sklon eksperimentiranju i još nekoliko faktora) jer im može utjecati na ego, ali ovo su situacije kada biste trebale biti same sebi na prvom mjestu. Ako si on ne uskraćuje užitak, nema razloga da vi ne iskoristite sve čari! 🙂

Takođe, predložila bih da za početak krenete nečim manjim, odnosno da ne uzmete vibrator veličine polnog uda ako mislite da će partner odmah odbiti tu opciju ili da će biti nelagodna situacija. Ja sam za svoju prvu seksualnu igračku izabrala Durex Play Delight Bullet koji je malen (oko 10 cm dužine i oko 2 cm širine). Praktičan je zbog svoje veličine, partneru ne smeta jer nije “prirodne veličine”, lako se njime služiti tokom odnosa i potrebna vam je samo jedna AAA baterija za rad. Vodootporan je i od ugodnog materijala.

walmart.com
Na policama se u novije vrijeme pojavio Intense Delight Bullet koji izgleda identično (koliko sam vidjela, specifikacije su kao i kod moje starije verzije).
dm.hr
Ovaj vibrator nema brzine i nema možda neke dodatne opcije koje pružaju neki drugi vibratori, ali je praktičan, dovoljno brz i dovoljno malen da stane i u džep, a u ovom slučaju veličina nije bitna. Ili bar meni!
Ukratko, ako niste već iskusne u ovom području i sklone velikom eksperimentiranju, vjerujem da je ovo odličan prvi korak. Moj sad već ima i nadimak kojeg upotrebljavamo i ja i partner, a vidjet ćemo što je sljedeće na meniju. 🙂
Sretno! 😉

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije