Ljudski odnosinajnovijeŽivot

Gdje ću sa svim tim suzama?

Nova godina, nova ja, novo moraš, možeš…

Ma nemoj, šta je još novo?

Piše: Sofija Suknović Redakcija

Jesu li nove tvoje godine, jesu li novi svi oni pečati, je li novo sve što je bilo?

Lijepo si ti upakovana u tu crvenu haljinu, baš ti je po mjeri, ne vidi se niti jedan celulit, figura izvajana doduše u ateljeu prošlosti ali to je sada manje više bitno, a u potpisu kretor „novo“.

Mogu li te sada zamoliti da je skineš?
Da padne onako lagano, za sva jutra koja su te anksiozno kataplutirala iz kreveta onda kad razmišljaš zašto vlastito srce prijeti da će iskočiti iz rebara.

I bez te kreacije tako samo bačene po tvojoj koži, odaj počast za sve osmijehe kojima si prekrivala progutane suze, za svu šminku kojom si sjenčila uplašeno lice, posebno nazdravi za sve štikle na koje si pela nesigurnost.

Foto: Canva

Tako oslobođena možeš dozvoliti ljutnji da bude vidan detalj, ma neka bude jedina ogrlica koju ćeš nositi do kad ti bude pasalo.

Svako „goni se“ neka sija poput rubina i skini taj šešir ispod kojeg ključa bijes, ne sviđa mi se ali uopšte. Oslobodi gospodina,  dobar dan mili ko je danas naša žrtva? Pitaj slobodno.

Nije ovo nikakav sarkastični čas mode, ovdje su skladištene sve štitne žlijezde, čirevi, migrene i ostale dijagnoze koje nas satiru jer smo naučene da je briga o sebi sebična i da ne treba opterećivati okolinu.

Pa dobro mi došla na parti samo za nas koje su vaspitavane da ne plačemo osim ako nemamo dobar razlog. Možda da prvo umrem, vidim kako je to pa da probam i pustiti koju suzu, evo ne znam, a ti?

Gdje ću sa svim tim suzama?

Da se smanjujem, rastežem, razvačim, krivim, lomim jer ako budem plakala neću možda biti shvaćena, voljena? Koliko samo naporno, Sizifov posao da ja tebi kažem.

I zato, zagrli tu svoju najavršeniju nesavršenost, sve ogrebotine poljubi, sve haose u sebi potapši po ramenu, ali lagano da se ne uzbude previše i reci sebi ja sam tu za tebe malena, sjajna si, opušteno.

Jer samo grandiozno prema sebi, nisi ti sebi svako, kapiraš?

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije